Ειδήσεις

Tροφές για σούπερ ενυδάτωση το καλοκαίρι Συμβουλές & Tips

Τι μπορούμε να καταναλώσουμε ώστε να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την αφυδάτωση;

Αρχικά όλοι ξέρουμε πως το νερό είναι το σημαντικότερο που πρέπει να καταναλώνουμε όταν είμαστε αφυδατωμένοι αλλά και για να εμποδίσουμε την αφυδάτωση. Όμως υπάρχουν και ορισμένα τρόφιμα τα οποία είναι πλούσια σε υγρά και μπορούμε μας βοηθήσουν.

Πιο συγκεκριμένα το 20% της καθημερινής πρόσληψης υγρών προέρχεται από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και μάλιστα υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα τα οποία έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό και αυτά αναφέρονται παρακάτω:

Λαχανικά

Πολλά λαχανικά, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μαρούλι, το ραπανάκι και το σέλινο, έχουν 90%  ή και  περισσότερο περιεκτικότητα σε νερό.

Το κινέζικο λάχανο, το κολοκύθι και το αγγούρι περιέχουν 96% νερό, το οποίο τα  καθιστά εξαιρετικές επιλογές τροφίμων σε περίπτωση που είστε αφυδατωμένοι.

Φρούτα

Τα φρούτα αποτελούν πολύ καλή επιλογή ως σνακ καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες. Πέραν όμως από αυτά είναι και πλούσια σε νερό.

Φρούτα όπως το πεπόνι, το καρπούζι, τα αχλάδια, ο ανανάς και το γκρέιπφρουτ έχουν περισσότερο από 90% περιεκτικότητα σε νερό.

Σούπες από ζωμό (πχ λαχανικά ή κρέας)

Πολλές φορές η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει και σε απώλεια νατρίου και ηλεκτρολυτών οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για τις σωματικές λειτουργίες. Η κατανάλωση σούπας θα σας βοηθήσει να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας καταναλώνοντας μικρό αριθμό θερμίδων.

Ορισμένες σούπες, όπως η σούπα λαχανικών, έχει έως και 98%   περιεκτικότητα σε νερό. Επιπρόσθετα, περιέχει και νάτριο το οποίο θα σας  βοηθήσει να ανακτήσετε την ισορροπία νατρίου στο σώμα σας.

Φρουί Ζελέ (χωρίς ζάχαρη)

Ο ζελές αποτελεί ένα αγαπημένο επιδόρπιο για πολύ κόσμο και το οποίο είναι μια πολύ καλή επιλογή σε περίπτωση που είστε αφυδατωμένοι.

Όπως και η σούπα έτσι και το ζελέ περιέχουν ως επί το πλείστον νερό ενώ περιέχουν και νάτριο, το οποίο βοηθά τα νεύρα και τους μύες έτσι ώστε να λειτουργούν σωστά, αλλά και βοηθά και στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Το ζελέ έχει και αυτός χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και πιο συγκεκριμένα περιέχει περίπου 10 θερμίδες στα 100 γραμμάρια.

Αναΐς Ρενούφ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: renouf@amcstudent.gr

Δείτε επίσης

Γλυκιά δίαιτα χωρίς τύψεις

Γλυκιά δίαιτα χωρίς τύψεις

Έχεις μια αδυναμία που σε κάνει κάθε φορά που ξεκινάς δίαιτα, να τα παρατάς στη μέση... και ακούει στο όνομα "γλυκά". !

Ελιές: Το ιδανικό σνακ που αδυνατίζει

Ελιές: Το ιδανικό σνακ που αδυνατίζει

Ο πιο εύκολος τρόπος για να έχετε πάντα μαζί σας τις ελιές είναι να προμηθευτείτε εκείνες που είναι συσκευασμένες σε ατομικά σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία