Ειδήσεις

Συνένζυμο Q10 Αντιοξειδωτικές ουσίες

Η ονομασία του προέρχεται από τη λατινική λέξη ubiquitous.

 

Παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη διαδικασία της οξειδωτικής φωσφορυλίωσης των μιτοχονδρίων, που ως γνωστό ευθύνεται για την παραγωγή ενέργειας (ATP). Επιπλέον, συμμετέχει ενεργά στο σύστημα μεταφοράς των ηλεκτρονίων στην αναπνευστική αλυσίδα. Κατά συνέπεια, τα επίπεδα της βιοενεργητικής απόδοσης των κυττάρων εξαρτώνται σε υψηλό βαθμό από τη συγκέντρωση του συνενζύμου Q στα μιτοχόνδρια.

Η λειτουργία του εγκεφάλου σχετίζεται απόλυτα με τα επίπεδα του συνενζύμου Q.

Τροφές με ικανοποιητική περιεκτικότητα σε συνένζυμο Q10 είναι οι σαρδέλες, το σκουμπρί, το μοσχάρι, τα πιτυρούχα δημητριακά, το κοτόπουλο, οι ξηροί καρποί, το σπανάκι και η σόγια.

 

Δείτε επίσης

Σελήνιο (Se)

Σελήνιο (Se)

Το σελήνιο είναι ένα από τα πολλά σημαντικά ιχνοστοιχεία , και χρειαζόμαστε μια μικρή ποσότητα του σεληνίου στην καθημερινή διατροφή μας. !

Ψευδάργυρος  (Zn)

Ψευδάργυρος (Zn)

Ο ψευδάργυρος μπορεί να είναι ένα λιγότερο γνωστό  μέταλλο σε σχέση με τον  σίδηρο ή το ασβέστιο ή το νάτριο, αλλά αυτό δεν είναι το καθιστά  λιγότερο σημαντικό για το μεταβολισμό και  την υγεία μας. !

Η Βιταμίνη Α

Η Βιταμίνη Α

Όταν ακούει κάποιος - μη ειδικός - να του λένε για την «Βιταμίνη Α» συνήθως έχει την εντύπωση πως πρόκειται για μια συγκεκριμένη βιταμίνη - μια βιταμίνη, με μια χημική ένωση- . !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία