Ειδήσεις

Συνέδριο για την παιδική και εφηβική ΣΚΠ στις 16-18 Ιανουαρίου 2015 στο Royal Olympic στην Αθήνα Τα νέα της Διατροφής

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ  ΠΑΙΔΙΚΗΣ & ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΗΛΙΚIΑΣ. 

 

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή Πολλαπλή Σκλήρυνση (Multiple Sclerosis, MS) είναι μία νόσος που προσβάλλει άτομα όλων των ηλικιών αλλά κυρίως νεαρά άτομα. Μικρό ποσοστό του συνόλου των πασχόντων αφορά άτομα παιδικής και εφηβικής ηλικίας, σε επίπεδο του 3-5% περίπου, αλλά με την καταφανώς αυξανόμενη επίπτωση της νόσου, διεθνώς, τα τελευταία χρόνια προβάλλει αδήριτη η ανάγκη επικέντρωσης της προσοχής μας και σε αυτή την κατηγορία ασθενών, η οποία είναι και η πιο ευαίσθητη πιστεύουμε.

Τόσο οι παιδίατροι και παιδονευρολόγοι που αρχικά αντιμετωπίζουν αυτά τα περιστατικά ασθενών, όσο και οι νευρολόγοι που τελικά αναλαμβάνουν σε μεταγενέστερες ηλικίες την διαχείριση και την περαιτέρω θεραπευτική αντιμετώπισή τους, εκδηλώνουν συχνά την ανάγκη ανταλλαγής απόψεων, στην πλειάδα των ερωτημάτων που προκύπτουν από τις ιδιαιτερότητες, τόσο από το ευαίσθητο της ηλικίας, όσο και από την μεταβατικότητα της εφηβείας και των συνεπακόλουθων ορμονικών αλλαγών.

Αλλά και άλλοι συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα των εκδηλώσεων της νόσου, όπως οι οφθαλμίατροι, οι ψυχίατροι, οι νευροαπεικονιστές, αλλά και οι ρευματολόγοι. Οι τελευταίοι καλούνται συχνά να καταθέσουν την άποψή τους για την σωστή διαφοροδιάγνωση των περιστατικών αυτών. Φυσικά οι ερευνητές και νοσοκομειακοί όλων των πεδίων, βιολόγοι, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, έχουν επίσης να προσφέρουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών αυτών.

Να σημειωθεί ότι από το 2013 εργάζεται διεθνώς η Internatiomal Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG), αλλά ήδη από ετών ο Καθηγητής Νευρολογίας στο ΑΠΘ κ. Ωρολογάς, με πρότασή του ευαισθητοποίησε την Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) για την ανάγκη στόχευσης και ενίσχυσης της ερενητικής προσπάθειας στο πεδίο της παιδικής ΜS.

Με την πεποίθηση ότι η επιστημονική αυτή συνάντηση ανοίγει νέους δρόμους προσέγγισης και διεπιστημονικής συνεργασίας των συναφών ειδικοτήτων, για την επικέντρωση του ενδιαφέροντος και την βελτιστοποίηση της θεραπευτικής αντιμετώπισης αυτών των παιδιών σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και την ενεργό συμμετοχή σας, στον πάντα φιλόξενο και πανοραμικής θέας στην Ακρόπολη, χώρο του Royal Olympic, στην Αθήνα!

Δείτε επίσης

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

«Κάνε το για εσένα» - Οι διαδικτυακές δραστηριότητες της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών (International Sweeteners Association - ISA) για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στοχεύουν στην ενθάρρυνση των γυναικών να θέσουν ως προτεραιότητα τη διαχείριση του διαβήτη.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία