Ειδήσεις

Σύμμαχος του άγχους η λάθος διατροφή! Ψυχολογία

 Η διατροφή δείχνει  αυτά που τρώμε μπορούν να  εμφανίζουν  εκδήλωση άγχους.

 

Μια κοινή ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών σε ανθρώπους με αγχώδεις διαταραχές είναι η έλλειψη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα λιπαρά, βρίσκονται συνήθως στα ψάρια, και μελέτες αποδεικνύουν ότι, οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν να πάρουν τις συνιστώμενες ποσότητες μέσω της διατροφής.

Το άγχος χαρακτηρίζεται από χαμηλά επίπεδα του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη. Η τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που βρίσκεται σε πολλές τροφές, επηρεάζει τα επίπεδα σεροτονίνης δρώντας ως πρόδρομος. Άρα, η τριπτοφάνη μπορεί να οδηγήσει στην μείωση των δεικτών του στρες, δηλαδή της κορτιζόλης, μειώνοντας τα συναισθήματα του άγχους.

Όταν πρόκειται για αγχώδεις διαταραχές, τι δεν τρώτε είναι επίσης εξίσου σημαντικό. Για παράδειγμα, η διέγερση της καφεΐνης στο κεντρικό νευρικό σύστημα – προκαλεί αύξηση του καρδιακού ρυθμού, ιδρωμένες παλάμες, κλπ – μπορεί να συγχέεται με τα συναισθήματα του κινδύνου και να προκαλέσει μια κρίση πανικού σε άτομα που έχουν πολύ άγχος. Γι "αυτό είναι καλύτερο να περιοριστεί η καφεΐνη ή να τη βγάλετε τελείως από τη διατροφή, εάν εμφανίζονται αυτά τα συμπτώματα.

Τέλος, πρέπει να υποθεί ότι, οι αγχώδεις διαταραχές είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και απαιτούν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της θεραπείας. Όπως και με τις σωματικές ασθένειες, μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή είναι βασική για την υγιή διαχείριση των συμπτωμάτων του άγχους.

Ομάδα Myfitnesslife

Δείτε επίσης

Αντικρίζοντας τον 'Αδηφάγο' μου εαυτό

Αντικρίζοντας τον 'Αδηφάγο' μου εαυτό

Λοιπόν, αν είστε και εσείς σαν τον παλιό μου εαυτό, μπορεί να έχετε κολλήσει στον άσχημο, φαύλο κύκλο της σωματικής και ψυχολογικής φθοράς που επέρχεται με τα στιγμιαία υπερφαγικά ξεσπάσματα  και κατόπιν τη στέρηση τροφής. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία