Logodiatrofis.gr
Παιδι

Συμβουλεύστε τα παιδιά σας πώς να ζήσουν υγιή ζωή

Είναι σημαντικό το παιδί σας να ζήσει ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες από πού μπορείτε να αρχίσετε:

ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΩΣΤΑ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε υγιεινή διατροφή. Ένας από αυτούς είναι η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών κάθε ημέρα.

Πολλές έρευνες δείχνουν ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι κρίσιμα για την προώθηση της καλής υγείας.

Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν εκείνες τις βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα, ίνες, και άλλες ουσίες που είναι σημαντικές για την υγεία τους.

Για να καταναλώσουν τα παιδιά σας τη ποσότητα που απαιτείται, οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να αυξήσουν τη ποσότητα φρούτων και λαχανικών που τρώνε αυτήν την περίοδο καθημερινά.

ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

– Διατηρείτε ένα μπολ με φρέσκα φρούτα σε εμφανές σημείο στη κουζίνα σας

– Τοποθετήστε ένα μικρό κουτί με σταφίδες στη σχολική τσάντα του παιδιού σας

– Προσθέστε φράουλες (και ως μαρμελάδα), βατόμουρα ή μπανάνες στα δημητριακά, ή τη φρυγανιά του.

– Να ενημερώνεστε συνέχεια πάνω σε θέματα διατροφής και όποτε μπορείτε να μιλάτε και στα παιδιά σας.

ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΤΕ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η σωματική δραστηριότητα είναι σημαντική να ξεκινήσει από μικρή ηλικία.

Θα πρέπει να ενθαρρύνετε καθημερινά το παιδί σας να ασκείτε.

Η καθημερινή άσκηση των παιδιών σας βοηθάει να ελέγξουν το βάρος τους, να ενισχύσουν τα κόκκαλα τους και τους μυς, να βελτιώσουν τη διανοητική υγεία και τη διάθεσή τους, και να μειώσουν τον κίνδυνο πολλών απειλητικών ασθενειών για τη ζωή τους.

ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

– Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να ασκούνται τουλάχιστον μια ώρα ημερησίως.

– Δώστε το παράδειγμα με το και οι ίδιοι να ασκείστε και να δείχνετε ένα  ενεργό τρόπο ζωής.

–  Να κάνετε οικογενειακούς περιπάτους και να παίζεται ενεργά παιχνίδια από κοινού

ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ

Τα χαλασμένα δόντια μπορούν να προκαλέσουν πόνο, ανικανότητα να μπορούν να τρώνε άνετα ή να μασήσουν καλά, και την αμηχανία από τα  αποχρωματισμένα και χαλασμένα δόντια – προβλήματα που μπορούν πολύ να έχουν επιπτώσεις στον αυτοσεβασμό και την ποιότητα της ζωής τους.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Η αποφυγή όλων των μορφών καπνού θα μειώσει την πιθανότητα ότι τα παιδιά σας θα μεγαλώσουν χωρίς τη χρησιμοποίηση του καπνού και τα ίδια.

Τσιγάρα και πούρα, βλάπτουν την υγεία σας και είναι γνωστές ότι προκαλούν τον καρκίνο.

Τα μωρά που είναι γύρω από τον καπνό τσιγάρου έχουν τους πιο αδύνατους πνεύμονες από άλλα μωρά.

Είναι πιθανότερο να έχουν άλλα προβλήματα υγείας όπως οι μολύνσεις και οι συχνότερες επιθέσεις άσθματος. Ακόμα είναι αποδεδειγμένο ότι μπορεί να προκαλέσει το Σύνδρομο Ξαφνικού Θανάτου Sudden Infant Death Syndrome (SIDS).

ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

– Μην επιτρέψτε κάπνισμα στο σπίτι ή το αυτοκίνητό σας.

–  Συνεχώς να μιλάτε στα παιδιά σας για την αποφυγή της χρήσης του καπνού

Πηγή:  www.cdc.gov


 

MASTER NUTRITIONIST IN PEDIATRIC NUTRITION

Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην Παιδιατρική Διατροφή: MASTER NUTRITIONIST IN PEDIATRIC NUTRITION παρουσιάζονται με επιστημονικά δεδομένα οι βασικές αρχές που διέπουν την επιστήμη της παιδοδιατροφολογίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση των βασικών αρχών που διέπουν την παιδική διατροφή: τις ενεργειακές και θρεπτικές απαιτήσεις (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία), την αναγνώριση της παιδικής παχυσαρκίας, τη διερεύνηση της αιτιολογίας και των συνεπειών που επιφέρει και βέβαια παρέχονται γνώσεις για την έκταση του φαινομένου στην ελληνική επικράτεια.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται η ανάλυση της αιτιολογίας και των συνεπειών προβλημάτων θρέψης και ψυχικής υγείας των παιδιών, η έκταση των εν λόγω προβλημάτων και βέβαια παρουσιάζεται η μεθοδολογία αντιμετώπισης. Προς την κατεύθυνση αυτή, διερευνώνται η επίδραση του κοινωνικοοικονομικού επιπέδου και των διάφορων ψυχολογικών παραγόντων στην διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών.

Επιπλέον, αναλύονται τα δεδομένα για τις διάφορες μεθόδους εκτίμησης διατροφικών συνηθειών και φυσικής δραστηριότητας των παιδιών.

Η κατανόηση των προστατευτικών και επιβαρυντικών παραγόντων στην παιδιατρική διατροφή, συμβάλει στην ανάπτυξη τεχνικών τροποποίησης των διατροφικών επιλογών, της φυσικής δραστηριότητας, αλλά και των στόχων εκπαίδευσης του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή γνώσεων αναφορικά με τη σημασία της διατροφής στα παιδιά και βέβαια για τη διατροφική αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας με την κατανόηση των αιτιολογικών μηχανισμών.

Ως απώτερος στόχος τίθεται η αποτελεσματική διατροφική υποστήριξη των παιδιών και η προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το MASTER NUTRITIONIST IN PEDIATRIC NUTRITION είναι το ΠΡΩΤΟ και μοναδικό Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, στην Ελλάδα, Επιμόρφωσης στην Παιδιατρική Διατροφή!

Εκτός από τη θεωρητική κατάρτιση υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών παρέχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ολοκληρωμένης Πρακτικής Άσκησης, απόκτησης Εργαστηριακής εμπειρίας, αλλά και Εποπτείας, δηλαδή Ανάλυσης πραγματικών περιστατικών.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο www.elde.gr/studies

Λίγα λόγια για την ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

Ο Κλάδος Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) αποτελεί έναν Ανεξάρτητο Εκπαιδευτικό Φορέα που δραστηριοποιείται στην επιμόρφωση, συνεχιζόμενη εκπαίδευση, κατάρτιση, και εν γένει στη Διά Βίου Μάθηση.

Η ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES πραγματοποιεί επιστημονικά συνέδρια και ενημερωτικές θεματικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, οργανώνει και συντονίζει προγράμματα σπουδών συνεχιζόμενης εκπαίδευσης που οδηγούν στην απονομή αντίστοιχων πιστοποιητικών επιμόρφωσης, όπως επίσης και κάθε μορφής έργο το οποίο σχετίζεται με τη Διά Βίου Μάθηση στο αντικείμενο της επιστήμης διαιτολογίας – διατροφής.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.elde.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ