Ο Τόνος έχει γίνει πλέον ένα πολύ δημοφιλές υλικό στην κουζίνα.
Η συνταγή χρησιμοποιείται πολύ στις περιοχές της κεντρικής και νότιας Ιταλίας.
Αρ. Ατόμων: 4
Δυσκολία: Χαμηλή
Απαιτούμενος Χρόνος:15′
Υλικά
Spaghettini 350 γρ
Τόνος 150 γρ.
Ντοματίνια 150 γρ.
Κάπαρη 40 γρ.
Πράσα 30 γρ.
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 2 κουταλιές
Αλάτι συνιστώμενη ποσότητα
Πιπέρι συνιστώμενη ποσότητα
Θυμάρι συνιστώμενη ποσότητα
Προετοιμασία
- Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο τo πράσo κομμένo σε ροδέλες, προσθέστε τον τόνο σε κομματάκια και την ψιλοκομμένη κάπαρη.
- Κόψτε τα ντοματίνια σε φέτες και ρίξτε τα στο τηγάνι με τον τόνο για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο θυμάρι και αλατοπιπερώστε όπως προτιμάτε.
- Βράστε τα Spaghettini Ολικής Αλέσεως της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και προσθέστε τα στη σάλτσα.