Μια συνταγή ζυμαρικών ολικής που αναδεικνύεται εξαίσια με τα λαχανικά.
Συστατικά για 4-5 άτομα:
- 400 g Spaghetti Ολικής αλέσεως Barilla
- 400 g σάλτσα Arrabbiata Barilla
- 100 g μπρόκολο
- 100 g πράσινα φασολάκια
- 50 g κουκιά
- 30 g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε τα πράσινα φασολάκια σε κομμάτια των 3 εκ.
- Κόβετε το μπρόκολο σε μικρά στρογγυλά κομμάτια, κρατήστε τα μικρά λουλούδια.
- Βράζετε τα λαχανικά σε αρκετό βραστό νερό, ελαφρώς αλατισμένο, για να κρατήσουν ένα λαμπερό πράσινο χρώμα.
- Σουρώστε μετά από δύο λεπτά και τοποθετήστε τα σε ένα Teflon τηγάνι, με δύο κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε τη σάλτσα Arrabbiata και αφήνετε να βράσει.
- Στο ίδιο βραστό νερό μαγειρεύετε τα Spaghetti Ολικής αλέσεως, τα στραγγίζετε al dente.
- Ανακατεύετε με την πικάντικη σάλτσα και σερβίρετε.
Η καλύτερη αναλογία για να μαγειρέψτε ζυμαρικά είναι: 1λίτρο νερό, 100γρ ζυμαρικά και 7 γρ αλάτι.
Αυτή η ποσότητα νερού επιτρέπει να έχουμε τέλεια μαγειρική ομοιογένεια και με την κίνηση από το βρασμό να μην κολλάνε τα ζυμαρικά μεταξύ τους.