Μια συνταγή που συνδυάζει άψογα το σπαγγέτι με το καλαμάρι.
υστατικά για 4-5 άτομα:
- 400g Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης Barilla
- 400g Σάλτσα Βασιλικού Barilla
- 200g καθαρισμένο καλαμάρι
- 40g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Μισό ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
- Μισό κρεμμύδι
- Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι, κόψτε το καλαμάρι σε μικρές φέτες.
- Προθερμάνετε έναTeflon τηγάνι, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τσιγαρίστε το κομμένο κρεμμύδι και μετά προσθέστε το καλαμάρι.
- Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.
- Προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, τη σάλτσα βασιλικού και αφήστε στην άκρη.
- Βράστε τα Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης σε αρκετό βραστό νερό, ελαφρώς αλατισμένο.
- Στραγγίστε τα σπαγγέτι al dente, ανακατέψτε με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Το κατεψυγμένο καλαμάρι, η σουπιά και το χταπόδι είναι συχνά πιο τρυφερά από τα φρέσκα γιατί η δημιουργία μεγάλων κρυστάλλων πάγου μέσα στο ψαχνό σπάει τις σκληρές ίνες .