Logodiatrofis.gr
Μαγειρεύω - Προστατεύω Σουπες

Σούπα με καλαμπόκι και κάρι

soupa kalampoki me kari

Μία υπέροχα γευστική πρόταση για Σούπα με καλαμπόκι και κάρι με τεράστια αντιοξειδωτική αξία, από την Ντίνα Νικολάου.

soupa kalampoki me kari

Σούπα με καλαμπόκι και κάρι

Σούπα με καλαμπόκι και κάρι Σούπα με καλαμπόκι και κάρι Εκτύπωση
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
Nutrition facts: - Θερμίδες - Λίπος
Βαθμολογία 5.0/5
( 12 ψήφισαν )

Υλικά

  • 250 ml γάλα κρύο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 500 γρ. καλαμπόκι (κατεψυγμένο ή κονσέρβας στραγγισμένο), κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι, απαλό ή μέτριο
  • 500 ml ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζω 3 κουτ. σούπας από το κρύο γάλα, προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί.
  2. Αδειάζω το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύω καλά.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  4. Προσθέτω το καλά στραγγισμένο καλαμπόκι και το κάρι και ανακατεύω.
  5. Σοτάρω για άλλα 5 λεπτά, προσθέτω το μείγμα του γάλακτος, την κρέμα γάλακτος και το ζωμό και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση.
  6. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό.
  7. Αποσύρω από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις.
  8. Ξαναρίχνω την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα (που έχω προηγουμένως καθαρίσει) και νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.
  9. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και αποσύρω.
  10. Σερβίρω αμέσως, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκηdimitris grigorakis pyramida

Μία υπέροχα γευστική πρόταση με τεράστια αντιοξειδωτική αξία!

To καλαμπόκι παρέχει πληθώρα πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, ο φώσφορος και το μαγνήσιο.

Το κάρυ είναι ένα μείγμα μπαχαρικών, που έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτική δράση.

Η προσθήκη της κρέμας γάλακτος και του αγελαδινού βούτυρο στην συνταγή ενισχύει την απόδοσή της σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Μία σούπα με σημαντικές διατροφικές ιδιότητες για την αποτελεσματική τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, απαραίτητο για άτομα που εμφανίζου υψηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες!

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

Περισσότερες συνταγές της Ντίνας Νικολάου θα βρείτε και στο dinanikolaou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ