Logodiatrofis.gr
Γευστικά σνακΣυνταγές

Σκορδόψωμο με γραβιέρα

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για γευστικό Σκορδόψωμο με γραβιέρα!

Προετοιμασία 15′
Μαγείρεμα 15′

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μπαγκέτα ψωμί
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
  • 3-4 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • 10-12 λεπτές φέτες γραβιέρας (πικάντικη)
  • 5-6 τοματίνια
  • Θυμάρι φρέσκο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφήνουμε το Flora σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε 10-12 φέτες και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
  2. Ανακατεύουμε το λιωμένο σκόρδο με το μισό Flora και το θυμάρι. Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού, από τη μια πλευρά με σκέτο Flora και από την άλλη με το μίγμα σκόρδου.
  3. Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ταψάκι, τις σκεπάζουμε με τις φέτες γραβιέρας και πάνω τους τοποθετούμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση (ή στα τέσσερα εάν είναι μεγάλα). Πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με επιπλέον ψιλοκομμένο θυμάρι και πιπέρι.
  4. Ψήνουμε τα ψωμάκια για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρά και να λιώσει το τυρί.
  5. Σερβίρουμε τα σκορδόψωμα ζεστά, αμέσως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο.

Η συνταγή αρχικά δημοσιεύθηκε ΕΔΩ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ