Logodiatrofis.gr
Γλυκά Μαγειρεύω - Προστατεύω

Scones με Μύρτιλα

scones me myrtilla
Scones με Μύρτιλα
scones me myrtilla

Μοναδική πρόταση για scones της Ντίνας Νικολαου.

Recipe Ingredients:

Μοναδική πρόταση για scones της Ντίνας Νικολαου.

scones me myrtilla

Scones με Μύρτιλα

Scones με Μύρτιλα Scones με Μύρτιλα Εκτύπωση
Μερίδες: 8 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
Nutrition facts: Θερμίδες Λίπος
Βαθμολογία 5.0/5
( 2 ψήφισαν )

Υλικά

  • 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα ή αποξηραμένα μύρτιλα
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. σούπας βανίλια υγρή
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla+ 2 κουτ. επιπλέον για το άλειμμα
  • 2 κουτ. σούπας διακοσμητική, κρυσταλλική ζάχαρη
  • Για το γλασάρισμα

  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κουτ. σούπας γάλα
  • ½ κουτ. γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Κόβω το βούτυρο σε μικρούς κύβους το ρίχνω στο μπολ με τα στερεά υλικά και δουλεύω με τα δάχτυλά μου για να δημιουργήσω ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  3. Προσθέτω τα μύρτιλα και ανακατεύω.
  4. Σε ένα κανατάκι ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και ξεκινάω να προσθέτω σταδιακά το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά, ανακατεύοντας παράλληλα με τα χέρια μου χωρίς όμως να ζυμώνω με δύναμη. Μπορεί να μη χρειαστεί όλη η ποσότητα της κρέμας γιατί θα πρέπει να γίνει μια ζύμη με συνοχή αλλά όχι πολύ υδαρή.
  5. Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνω ελαφρά 3-4 φορές.
  6. Μεταφέρω τη ζύμη σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και το διαμορφώνω με τα χέρια μου σε στρογγυλό, χοντρό δίσκο, διαμέτρου 18-20 εκ.
  7. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε 8 τρίγωνα κομμάτια. Βάζω τα scones στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  8. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  9. Βγάζω τα scones από το ψυγείο τα αλείφω με τις 2 κουταλιές κρέμας γάλακτος και πασπαλίζω με την διακοσμητική ζάχαρη.
  10. Ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  11. Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.
  12. Σε ένα μπολ βάζω τα υλικά του γλασαρίσματος και ανακατεύω καλά.
  13. Ραντίζω τα scones και σερβίρω.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

dimitris grigorakis pyramida

Μοναδική πρόταση για scones της Ντίνας Νικολαου!

Πρόκειται για γλύκισμα που θυμίζει κέικ, λίγο αφράτο ψωμί, λίγο τσουρέκι. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά και φρέσκα φρούτα αυξάνεται η διατροφική αξία τους και μπορούμε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας.

Συγκεκριμένα, τα μύρτιλα που επιλέγει η αγαπημένη μας Ντίνα, είναι μια εξαιρετική πηγή σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, Α και Ε, βήτα καροτίνη, κάλιο, μαγνήσιο και φωσφόρο.

Ένα φλιτζάνι παρέχει περίπου το 15% των φυτικών ινών και το 25% της βιταμίνης C που χρειάζεται ο μέσος ενήλικα ενώ ταυτόχρονα περιέχει σημαντική ποσότητα σε ανθοκυανιδίνες, οι οποίες του δίνουν το χαρακτηριστικό του μπλε χρώμα.

Από την άλλη, η παρουσία του βουτύρου στη συνταγή την “αποθεώνει” διατροφικά με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα του στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά και βέβαια σε ασβέστιο για γερά οστά.

Ο συνδυασμός του ασβεστίου με τη βιταμίνη D εκτός από το γεγονός ότι περιορίζει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης συμβάλει και στη διαμόρφωση ενός πολύ ισχυρού ανοσοποιητικού

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ