Logodiatrofis.gr
Με αποψη... (dGrigorakis blog)

Σάλος για τον άνθρωπο που σταμάτησε να τρώει! Η Επιστημονική Ομάδα

Rob Rhinehart migma

Ο Rob Rhinehart πιστεύει ότι δε χρειάζεται να ξαναφάει ποτέ.

 

Ο 24χρονος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών ανέπτυξε ένα μίγμα ουσιών που αντικαθιστά 100% τις καθημερινές ανάγκες ενός ανθρώπου.
Rob Rhinehart-Soylent

Η Επιστημονική Ομάδα “Λόγω… διατροφής” δε θα μπορούσε να μην ενημερώσει τον κόσμο γι’ αυτόν τον “εναλλακτικό τρόπο διατροφής” και αν τελικά μπορεί να ακολουθηθεί.

Διαβάστε παρακάτω τις απόψεις των Κλινικών Διαιτολόγων – Διατροφολόγων της Ομάδας μας:

 

 1. Γεωργία Καπώλη, MSc
  kapoli 21Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
  Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας
  Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
  kapoli @ logodiatrofis.gr

  Η ανάμιξη μέσα στο εργαστήριο των θρεπτικών συστατικών, μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο επιζήμια όσο και η υπερβολική επεξεργασία των τροφίμων. Σημαντικό είναι να ακολουθούμε τη μεσογειακή διατροφή, την εποχικότητα των φρούτων και λαχανικών, να αποφεύγουμε το έτοιμο και πρόχειρο φαγητό και να εξοικειωθούμε με την ανάγνωση των ετικετών τροφίμων, έτσι ώστε να αποφεύγουμε την επιλογή εκείνων που περιέχουν πολύ αλάτι, ζάχαρη, λιπαρά και πρόσθετα. Καμία χημική ανάμιξη θρεπτικών συστατικών δεν συναγωνίζεται την αρμονία της φύσης. Καταναλώνετε τρόφιμα από όλες τις ομάδες σε σωστή ποσότητα και συχνότητα και απολαύστε την υγεία στο πιάτο σας!

   

 2. Νικόλ Τσιάνη, BSc
  Tsiani Nikol 5Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
  Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

  Τίποτα δε μπορεί να συγκριθεί με τα αγαθά που μας προσφέρει απλόχερα η φύση! Το σημαντικότερο όλων είναι η υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών. Κατανάλωση τροφίμων από όλες τις ομάδες, τήρηση της εποχικότητας φρούτων και λαχανικών και αποφυγή χημικά επεξεργασμένων τροφίμων ή ροφημάτων που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα τόσο για την υγεία όσο και για τη «σιλουέτα» μας. Ποικιλία και μέτρο βάση της μεσογειακής διατροφής για μια καλύτερη ποιότητα ζωής!

   

 3. Αναστασία Δ. Κόκκαλη, BSc
  anastasia kokkaliΚλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος B.Sc (Hons), S.R.D.
  Αριστοτέλους 8, Θεσσαλονίκη, 2310224627
  Υπεύθυνη Τομέα Διαιτολογίας ΙΕΚ ΞΥΝΗ
  Μέλος Δ.Σ. Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Β. Ελλάδος
  Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων
  Μέλος British Dietetic Association
  Υπεύθυνη Β. Ελλάδος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
  [email protected]

  Η αίσθηση της γεύσης, της όσφρησης αλλά και της οπτικής εικόνας του γεύματός μας, αποτελεί μία άκρως υγιεινή και φυσιολογική διαδικασία του ανθρώπου. Κανένα μίγμα ουσιών επεξεργασμένο σε ένα σωλήνα ενός χημικού εργαστηρίου δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό που η φύση μας δίνει απλόχερα. Εξάλλου είναι αποδεδειγμένο ότι η πλειοψηφία των θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα έχει συνεργιστική δράση και οι συνδυασμοί τους είναι τόσο ‘μαγικοί’ που ο άνθρωπος δεν μπορεί ακόμη να εξηγήσει απόλυτα. Οι πιθανές παρενέργειες του συγκεκριμένου μίγματος που χρησιμοποιεί αυτός ο άνθρωπος θα φανούν αργότερα στο μέλλον και ίσως στα παιδιά του…Οπότε ας μη ρισκάρουμε και ας μη θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας… Απολαύστε το φαγητό, διατηρώντας τις σωστές ποσότητες και την καλύτερη ποιότητα και με αυτό τον τρόπο και οικονομία θα κάνετε αλλά και ένα ωραίο και υγιές σώμα θα έχετε.

   

 4. Έφη Δέδε
  dede 3Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
  Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Άνω Λιόσια
  Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
  [email protected]

  Εκτός από το κομμάτι της θρεπτικής αξίας των τροφίμων που έχουν αναπτύξει οι συνάδερφοι και εμφανώς στερείται σε πολλά το συγκεκριμένο μοτίβο πρόσληψης τροφής είναι και το σημαντικό ψυχολογικό κομμάτι της στέρησης .
  Η στέρηση των αισθήσεων, η αίσθηση της γεύση και της οσμής και φυσικά το οπτικό κομμάτι στην αίσθηση της όρασης είναι πολύ σημαντικά κομμάτια κατά την διάρκεια της κατανάλωσης των γευμάτων και σε εμάς τους Έλληνες το φαγητό είναι ένα πολύ σημαντικό μέσω κοινωνικοποίησης όποτε αυτό το πρότυπο δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει στην Ελλάδα διότι όπως τονίζουν και δυο εκ κορυφαίων ιστορικών της διατροφής, όπως ο A. Dalby και ο L. Grivetti, «η ελληνική κουζίνα είναι η αρχαιότερη, πλουσιότερη και πιο αυθεντική της Ευρώπης» και είναι άδικο να στερούμαστε ότι απλόχερα μας έδωσε η φύση.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ