Ένα πεντανόστημο πιάτο με υπέροχο άρωμα αλλά και χρώμα!
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαριναρίσματος: 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
- 500γρ. Barilla Spaghetti Ολικής Αλέσεως
- 400γρ. φιλέτο πέρκας
- 16 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 8 κουταλιές σάλτσα Pesto Genovese Barilla
- 2 κουταλιές φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια το φιλέτο της πέρκας.
- Τοποθετείτε τα κομμάτια σε ένα μπολ και περιχύνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα spaghetti και ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσουν περίπου 8 λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνετε καλά.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζετε ελαφρά τα φιλετίνια της πέρκας μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα εξωτερικά και να έχουν ψηθεί μέσα.
- Προσθέτετε στο τηγάνι τα κομμένα τοματίνια και τη σάτσα Pesto Genovese και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε.