Logodiatrofis.gr
ΖυμαρικάΣυνταγές

Bucatini all’Amatriciana

Κλασική συνταγή της ιταλικής γαστρονομικής παράδοσης.

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Ποσότητα

Βucatini

350 γρ.

Φρέσκιες ντομάτες

200 γρ.

Μπέικον

100 γρ.

Cipolline

50 γρ.

Πεκορίνο

30 γρ.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

6 κουταλιές της σούπας

Καυτή Πιπεριά

1 μύτη

Αλάτι, Πιπέρι

–          

Θερμιδική αξία: 591 kcal
Πρωτεΐνες: 17 γρ.
Υδατάνθρακες: 68 γρ.
Λιπαρά: 28 γρ.

Προετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μπέικον κομμένο σε λωρίδες και την καυτερή πιπερίτσα. Ζεματίστε τις ντομάτες, ξεφλουδίστε τις, αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε τις.
  2. Μόλις ροδίσουν το κρεμμύδι και το μπέικον, προσθέστε τις ντομάτες, αλατοπιπερώστε και ανακατεύετε κατά διαστήματα. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό, αν η σάλτσα στεγνώσει πάρα πολύ.
  3. Βράστε τα Bucatini της Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε τα μόλις γίνουν al dente, ενώστε τα με τη σάλτσα και πασπαλίστε με το τυρί πεκορίνο.

Απαιτούμενος χρόνος
40 λεπτά

Διατροφικό tip

Τα ζυμαρικά συνιστώνται ως βασική τροφή του ανθρώπου, για όλες τις ηλικίες, ακόμη και στα πιο αυστηρά διαιτολόγια  εφόσον οι υδατάνθρακες πρέπει να καλύπτουν το 50-55% της καθημερινής ολικής προσλαμβανόμενης ενέργειας. Έχουν πλούσια διατροφική αξία, η οποία ενισχύεται στο συγκεκριμένο πιάτο με την παρουσία του Cipolline. Περιέχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες ενώ παράλληλα μειώνει την αρτηριακή πίεση. Η ντομάτα, από την άλλη, αποτελεί επίσης ένα αντικαρκινικό τρόφιμο, μειώνοντας ακόμα τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ