Ειδήσεις

Πως θα βοηθήσω τον σύντροφό μου να κάνει δίαιτα? Συμβουλές & Tips

Χρήσιμες συμβουλές να βοηθήσετε το σύντροφό σας να ξεκινήσει δίαιτα. 

 

Απλές και μικρές συμβουλές θα σου λύσουν το πρόβλημα ώστε να βοηθήσεις διακριτικά τον σύντροφό σου να συνειδητοποιήσει τι είναι καλό για εκείνον, δίνοντας του βέβαια το σωστό παράδειγμα.

  1. Αρχικά δεν πρέπει να τον πιέσεις. Όσο πιέζεις κάποιον, για οτιδήποτε, τόσο δεν θα το κάνει. Ειδικά στο θέμα των κιλών το οποίο για τους περισσότερους είναι ''λεπτό'', θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μπορεί να μην είναι ούτε έτοιμος να αλλάξει διατροφικές συνήθειες ούτε να το θέλει.
  2. Γίνε το σωστό παράδειγμα για εκείνον. Επίλεξε υγιεινά όταν βγείτε για φαγητό, χωρίς να κρίνεις την δική του επιλογή. Στο σπίτι καλό θα είναι να έχεις πάντα φρούτα , λαχανικά , αμυλούχα τρόφιμα όπως ρύζι, μακαρόνια και πρωτεϊνούχα τρόφιμα όπως ψάρι, κοτόπουλο, κιμά, όσπρια κλπ δηλαδή απ' όλα. Αυτή είναι και η σωστή διατροφή, όταν δηλαδή τρώμε λίγο απ ΄όλα. Μπορείς να έχεις φυσικά και καμία σοκολατίτσα ή ποπ κορν καθώς βλέπετε μια ταινία, αυτά όμως θα καταναλωθούν αφού έχετε φάει βραδινό. Συμπέρασμα : Τρώμε απ΄όλα και από λίγο και, πέρα από τα ''έξτρα'' τρόφιμα, φροντίζουμε η καθημερινή μας διατροφή να είναι καλή και πλήρης.
  3. Η υγεία είναι ένα καλός λόγος αλλαγής διατροφικών συνηθειών. Μπορείς να έχεις μια κουβέντα μαζί του σχετικά με την υγεία σας και τι είναι αυτό που θα σας κάνει καλό ή θα ''προλάβει'' οποιαδήποτε παθολογική κατάσταση στο μέλλον. Διάβασε του από το διαδίκτυο για μία υπερτροφή όπως τα Goji berry, ποια είναι τα οφέλη του και δείξε τον ενθουσιασμό σου στην ιδέα του να τα δοκιμάσεις!
  4. Απόφυγε τις παρατηρήσεις και μην τον κρίνεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πάρει 2 πιτόγυρα με έξτρα πατάτες και σος για να σε κοντράρει. Θυμήσου ότι δεν πρέπει να μαλώσεις μαζί του και θύμισε το και σε αυτόν. Πες του ότι θέλεις να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες (κι εσύ μαζί δηλαδή) χωρίς όμως να στερείστε εξόδους ή φαγητό από έξω, απλά θα είναι πιο σπάνιο από πριν.
  5. Επισκεφτείτε έναν διαιτολόγο μαζί. Πες του ότι είναι καλό μια φορά στην ζωή μας να επισκεφτούμε έναν διαιτολόγο ώστε να δούμε την κατάσταση θρέψης μας, να κάνουμε λιπομέτρηση αλλά και σωματομετρήσεις ώστε να ξέρουμε τα ιδανικά κιλά για εμάς. Εάν το κάνετε μαζί, θα του είναι πιο ευχάριστο.
  6. Η αγάπη προς τον σύντροφο σου και το ενδιαφέρον σου για εκείνον θα γίνουν αντιληπτά και θα εκτιμηθούν. Όσο προσπαθείς διακριτικά να το βοηθήσεις και όσο δείχνεις την αγάπη σου, δεν θα πάει τίποτα χαμένο! Η αγάπη θα σε κάνει να σεβαστείς τον άνθρωπό σου και τα θέλω του κι εκείνος θα καταλάβει πραγματικά τι χρειάζεται να κάνει. Η αγάπη βοηθά και αλλάζει ακόμα και τον πιο πεισματάρη!


Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Τηλ.: 6979739735
FB Page: Διαιτολόγος Διατροφολόγος Βασιλική Βαγιώτα - Dietitian Nutritionist
e-mail: vaso_vag@hotmail.com

 

 

Δείτε επίσης

Easy Cook Diet

Easy Cook Diet

Για εσένα που δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις αλλά θες να τρως σωστά και να χάσεις βάρος (Διαιτολόγιο για 3 εβδομάδες).!

Πώς να χάσετε το λίπος στα πόδια

Πώς να χάσετε το λίπος στα πόδια

Αν πλησιάζει ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή σας ή για παράδειγμα θέλετε να πάτε διακοπές, ίσως θελήσετε να χάσετε λίπος από την περιοχή των ποδιών μέσα στον επόμενο μήνα.!

Κορυφαίοι συνδυασμοί θρεπτικών συστατικών

Κορυφαίοι συνδυασμοί θρεπτικών συστατικών

Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες έρευνες και μελέτες υπάρχουν κάποιες μικροθρεπτικές ουσίες, οι οποίες όταν καταναλωθούν συνδυαστικά, προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο όφελος στον ανθρώπινο οργανισμό από ότι εάν καταναλωνόταν μεμονωμένα. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία