Ένα γευστικό επιδόρπιο, με ψητά μήλα, “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και καραμέλα!
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
- 6 κόκκινα μήλα
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 βανίλια
- 50 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. ξανθές σταφίδες
- Κανέλα σκόνη
- 100 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
- Έτοιμη καραμέλα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σε ένα μπλέντερ και τα αλέθουμε. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τα βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και τιυς σταφίδες.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα καλά (περίπου 8-10 λεπτά) και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη βανίλια και το κονιάκ. Αφήνουμε άλλα 2 λεπτά να μαγειρευτούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με καραμέλα.
Τη συνταγή θα την βρείτε ΕΔΩ!