Logodiatrofis.gr
ΓλυκάΣυνταγές

Ψητά Mήλα με “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα γευστικό επιδόρπιο, με ψητά μήλα,  “ΠΤΙ-ΜΠΕΡ” ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και καραμέλα!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • 6 κόκκινα μήλα
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ξανθές σταφίδες
  • Κανέλα σκόνη
  • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
  • Έτοιμη καραμέλα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Βάζουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ σε ένα μπλέντερ και τα αλέθουμε. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τα βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και τιυς σταφίδες.
  3. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα καλά (περίπου 8-10 λεπτά) και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη βανίλια και το κονιάκ. Αφήνουμε άλλα 2 λεπτά να μαγειρευτούν και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με καραμέλα.

 

Τη συνταγή θα την βρείτε ΕΔΩ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ