Logodiatrofis.gr
Τροφογνωσια

Ψάρι: Ιδανική επιλογή γεύματος για όλη την οικογένεια!

Ψάρι: Ιδανική επιλογή γεύματος για όλη την οικογένεια!

Το Κυριακάτικο τραπέζι είναι άμεσα συνδεδεμένο με όμορφες οικογενειακές στιγμές, ζεστό μαγειρεμένο φαγητό & χαλάρωση.

Πολλές οικογένειες προτιμούν το ψάρι ως πρώτη ύλη που θα πρωταγωνιστεί στο οικογενειακό δείπνο και αυτό διότι είναι ένα προϊόν εύκολο στο μαγείρεμα, μπορεί να συμπεριληφθεί σε άπειρους διατροφικούς συνδυασμούς και είναι υγιεινό και θρεπτικό τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς.

Τα ψάρια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ιδανικού διατροφικού προτύπου της Μεσογειακής Διατροφής, καθώς εμφανίζονται στο μέσο της Μεσογειακής πυραμίδας, επισημαίνοντας έτσι, τις συστάσεις κατανάλωσης τους σε εβδομαδιαία βάση, περίπου 1-3 φορές.

Αποτελούν πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, ω-3 λιπαρών οξέων, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Αναλυτικότερα, τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα λιπαρά για τον οργανισμό, τα οποία τα προσλαμβάνουμε μέσω της τροφής.

Η κατανάλωση τους συνοδεύεται με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, μεταξύ των οποίων αντιφλεγμονώδη δράση, προστασία ενάντια σε καρδιαγγειακά νοσήματα, μείωση των τριγλυκεριδίων και ενίσχυση της πνευματικής λειτουργίας.

Ταυτόχρονα, η ύπαρξη καλών λιπαρών στα ψάρια τείνει να ενισχύει την απορρόφηση λιποδιαλυτών βιταμινών (A,D,E και K).

Όσον αφορά την περιεκτικότητα των ψαριών σε βιταμίνες, φαίνεται ότι αποτελούν πλούσια πηγή λιποδιαλυτών βιταμινών Α, D και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Οι τελευταίες συμβάλλουν στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος και της υγείας του εγκεφάλου.

Τέλος, τα ψάρια αποτελούν καλή πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων, μεταξύ των οποίων κυριαρχούν το ασβέστιο, ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος και το ιώδιο.

Για να είστε σίγουροι ότι τα μικρά σε ηλικία μέλη της οικογένειας θα καταναλώσουν το ψάρι τους, μπορείτε να πρωτοτυπήσετε εκτελώντας συνταγές όπως Γιουβέτσι Κρανιού με κοκκινιστό κριθαράκι ή Λαβράκι με πουρέ πατάτας ή λεμονάτο Μαγιάτικο με ρύζι βρασμένο.

Με αυτόν τον τρόπο, η γεύση του ψαριού απογειώνεται κάνοντάς το ακόμα πιο νόστιμο και ελκυστικό προς κατανάλωση από τα παιδιά.

Ψάρια καλής ποιότητας με υψηλές προδιαγραφές και ποικίλα ευεργετικά χαρακτηριστικά, μπορείτε να προμηθευτείτε από την ιχθυοκαλλιέργεια της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) που φέρει την σήμανση Fish From Greece.

Τα είδη των ψαριών που προσφέρονται είναι η τσιπούρα, το λαβράκι, ο κρανιός, το μαγιάτικο και το φαγκρί.

Τα παραπάνω αποτελούν μια ιδανική επιλογή γεύματος υψηλής διατροφικής αξίας για όλη την οικογένεια, ενώ ταυτόχρονα συνιστούν μια προσιτή και οικονομική λύση φρέσκου γευστικού εβδομαδιαίου γεύματος.

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας εγγυάται ότι το ψάρι που θα απολαύσετε φτάνει από την διαφανή ελληνική θάλασσα στο πιάτο σας σε 24 ώρες, φρέσκο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Συμπερασματικά, τα ψάρια αποτελούν μια υγιεινή επιλογή γεύματος υψηλής διατροφικής και θρεπτικής αξίας, που εξασφαλίζει την ποιότητα, την φρεσκάδα και τη γευστικότητα, στο πιάτο μικρών και μεγάλων μιας οικογένειας.

Μαγειρεύοντάς τα με έξυπνους τρόπους, κατοχυρώνεται η κατανάλωσή τους από όλη την οικογένειας, μειώνεται ο χρόνος προετοιμασίας και η απόλαυση είναι δεδομένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ