Logodiatrofis.gr
Παιδι Τα νεα της Διατροφης

Προλάβετε και Δηλώστε άμεσα συμμετοχή (Early Bird ΈΚΠΤΩΣΗ 20% μέχρι 18 Απριλίου)

ELDE STUDIES PEDIATRIC NUTRITION 2

Έκπτωση 20% στο Μονοετές Πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Παιδιατρική Διατροφή: “Master Nutritionist in Pediatric Nutrition”

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία – ΕΛ.Δ.Ε. (Hellenic Nutritionists Society) μέσω του εκπαιδευτικού της κλάδου “ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES” προσφέρει σε επαγγελματίες υγείας τη δυνατότητα επιμόρφωσης “Master Nutritionist” (Τίτλος κατοχυρωμένος με αριθμό: ΕΞ1251/ 17-03-2020) στην παιδιατρική διατροφή. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών “Master Nutritionist in Pediatric Nutrition” (M.N.P.N.) μπορεί να οδηγήσει στην ειδίκευση του παιδοδιατροφολόγου (Παιδιατρικός Διατροφολόγος – Pediatric Nutritionist).

ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES: “Master Nutritionist in Pediatric Nutrition” (M.N.P.N.)

paidiatriki diatrofi master nutritionist in pediatric nutrition 2os kiklos 1
Μονοετές Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην Παιδιατρική Διατροφή Master Nutritionist in Pediatric Nutrition*

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία – ΕΛ.Δ.Ε. (Hellenic Nutritionists Society) μέσω του εκπαιδευτικού της κλάδου “ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES” προσφέρει σε επαγγελματίες υγείας τη δυνατότητα επιμόρφωσης “Master Nutritionist” (Τίτλος κατοχυρωμένος με αριθμό: ΕΞ1251/ 17-03-2020) στην παιδιατρική διατροφή.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών “Master Nutritionist in Pediatric Nutrition” (M.N.P.N.) μπορεί να οδηγήσει στην εξειδίκευση παιδοδιατροφολόγου (Παιδιατρικός Διατροφολόγος – Pediatric Nutritionist) (βλ. αναλυτικές πληροφορίες).

Το πρόγραμμα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Master Nutritionist in Pediatric Nutrition” περιλαμβάνει την παρουσίαση των βασικών αρχών που διέπουν την επιστήμη της παιδιατρικής διατροφής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση των ειδικών θεμάτων που σχετίζονται με αυτή: ενεργειακές και θρεπτικές απαιτήσεις (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία), αναγνώριση της παιδικής παχυσαρκίας, διερεύνηση αιτιολογίας και συνεπειών προβλημάτων θρέψης και ψυχικής υγείας, η έκταση των εν λόγω προβλημάτων στην ελληνική επικράτεια κλπ.

Η κατανόηση των προστατευτικών και επιβαρυντικών παραγόντων στην παιδική διατροφή, συμβάλει στην ανάπτυξη τεχνικών τροποποίησης των διατροφικών επιλογών, της φυσικής δραστηριότητας, αλλά και των στόχων εκπαίδευσης του οικογενειακού περιβάλλοντος.

 

Σκοπός

Σκοπός της εκπαίδευσης “Master Nutritionist in Pediatric Nutrition” είναι η παροχή γνώσεων αναφορικά με τη σημασία της παιδιατρικής διατροφής και η κατανόηση των βιολογικών μηχανισμών, με απώτερο σκοπό την αποτελεσματική διατροφική υποστήριξη των παιδιών και την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

paidiatriki diatrofi master nutritionist in pediatric nutrition 2os kiklos 6

 

Απευθύνεται

Γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ιατροί (παιδίατροι, ενδοκρινολόγοι κλπ.), γυμναστές, διατροφολόγοι, ψυχολόγοι και άλλοι σχετικοί επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι ενδιαφέρονται να διδαχθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες τις αρχές που διέπουν την επιστήμη της παιδιατρικής διατροφής και τους τρόπους ορθής εφαρμογής της στην παρέμβαση σε υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά, οικογένειες και ομάδες πληθυσμού. Στο πρόγραμμα γίνονται επίσης δεκτοί φοιτητές Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής και της αλλοδαπής, απόφοιτων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου ή Επαγγελματικής Σχολής). Για την περίπτωση των φοιτητών, απόφοιτων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προβλέπεται εναλλακτικά η απόκτηση τίτλου σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Παιδιατρική Διατροφή: “Professional in Pediatric Nutrition”.

 

Περιεχόμενο

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης “Master Nutritionist in Pediatric Nutrition” περιλαμβάνει τους ακόλουθους τομείς: Θεωρητική κατάρτιση, Εργαστήρια Πρακτική άσκηση, Εποπτεία.

Αναλυτικά, το επιστημονικό περιεχόμενό του εστιάζεται στις παρακάτω γενικές ενότητες:

  1. Βρεφική διατροφή
  2. Βασικές αρχές παιδικής διατροφής
  3. Παιδική παχυσαρκία
  4. Παιδική διατροφή και ψυχική υγεία
  5. Διατροφή για παιδιά αθλητές
  6. Ειδικά θέματα διατροφής και υγείας στην παιδική ηλικία
  7. Διατροφική υποστήριξη σε παιδιά με χρόνιες παθήσεις
  8. Διαταραχές λήψης τροφής
  9. Κοινωνικοοικονομικές αλληλεπιδράσεις παιδικής διατροφής και υγείας
  10. Δομή και οργάνωση παιδοδιατροφολογικής μονάδας

Δείτε τον αναλυτικό ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ!

 

Διάρκεια

Το πρόγραμμα διαρκεί ένα (1) ακαδημαϊκό έτος.

Οι ειδικευόμενοι μπορούν να καθυστερήσουν την ολοκλήρωση μέρους του προγράμματος (π.χ. πρακτική άσκηση) λόγω επαγγελματικών ή προσωπικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

 

Ολοκλήρωση

Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου “Master Nutritionist in Pediatric Nutrition” (M.N.P.N.).

Επιτυγχάνεται μέσα από τη συστηματική παρακολούθηση των μαθημάτων του προγράμματος, την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων και τη βαθμολόγηση άνω του ορίου στα Τεστ αξιολογήσεων της κάθε ενότητας.

Όλοι οι απόφοιτοι εγγράφονται ως μέλη στην επιστημονική κοινότητα των Παιδιατρικών Διατροφολόγων της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Ο τίτλος “Master Nutritionist in Pediatric Nutrition” ΔΕΝ αποτελεί Ακαδημαϊκό Τίτλο, αλλά ένα σημαντικό ενισχυτικό του βιογραφικού σημειώματος.

Ειδικές Παρατηρήσεις:

Σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, οι ειδικευόμενοι διατροφολόγοι μετά το πέρας της σχετικής εκπαίδευσης τους και την απόκτηση του σχετικού πιστοποιητικού από την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, μπορούν να χρησιμοποιούν καταχρηστικά τον τίτλο του παιδοδιατροφολόγου* (Παιδιατρικός Διατροφολόγος – Pediatric Nutritionist), εφόσον στην Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία απονομής ειδικοτήτων στους διαιτόλογους – διατροφολόγους. Η εγγραφή τους σε Επιστημονική Εταιρεία Διατροφής/Διαιτολογίας, τους καλύπτει επιστημονικά και επαγγελματικά, μέχρι να καθοριστούν τα κρατικά ή ευρωπαϊκά κριτήρια για τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος παιδοδιατροφολόγου.

Η απόκτηση του τίτλου “Master Nutritionist” δεν προϋποθέτει την εξάσκηση της διατροφολογικής επιστήμης και την απόδοση συμβουλών και οδηγιών διατροφής από μη πτυχιούχους επιστήμονες Διαιτολόγους -Διατροφολόγους.

*Ο τίτλος του παιδοδιατροφολόγου θα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο από πτυχιούχους διαιτολόγους!

 

Δυνατότητες παρακολούθησης

Η επιμόρφωση “Master Nutritionist in Pediatric Nutrition” προσφέρεται σε “Δια ζώσης/Blended” εκπαίδευση και σε “e-Learning” εκπαίδευση, όμως, οι θέσεις είναι περιορισμένες!

 

Κόστος προγράμματος:

ELDE STUDIES PEDIATRIC NUTRITION 2

didaktra kostos master nutritionist 2os kiklos

*Για τη δυνατότητα παρακολούθησης PLUS οι εγγραφές έχουν λήξει!

Επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] ή στο 2102520977 για οποιαδήποτε ενημέρωση ή πληροφορία, καθώς και για τις εκπτώσεις και τις προσφορές στις ομαδικές εγγραφές!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ELDE.GR

2ος Κύκλος: Έναρξη μαθημάτων Δευτέρα 10 Μαΐου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ