Ειδήσεις

Πράσινο Τσάι: Ισχυρό όπλο έναντι του καρκίνου του προστάτη Έρευνα

Η κατανάλωση ποσότητας πράσινου τσαγιού προστατεύει από την ανάπτυξη καρκινικών όγκων.

 

Το πράσινο τσάι μειώνει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων στον προστάτη, μειώνοντας τις φλεγμονές και περιορίζοντας την απόπτωση των κυττάρων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Πράσινο Τσάι

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα η κατανάλωση 6 φλιτζανιών/ποτηριών πράσινου τσαγιού επηρέασε τους βιοχημικούς δείκτες των προστατικών όγκων κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Η συγγραφέας της έρευνας, Susanne M. Henning, PhD, RD, Καθηγήτρια στην Ιατρική σχολή (David Geffen) στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, τόνισε ότι αυτή η έρευνα μας δίνει τη δυνατότητα να μελετήσουμε καλύτερα τους μηχανισμούς με τους οποίους το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη.

Μιλώντας στο 11ο ετήσιο Αμερικανικό Συνέδριο για τη διεθνή πρόληψη του καρκίνου (Anaheim, California) επεσήμανε το όφελος των πολυφαινολών που περιέχονται στο πράσινο τσάι, καθώς και τις ευεργετικές δράσεις αυτών.

Δυστυχώς, ακόμη δεν υπάρχουν σαφείς συστάσεις για την κατανάλωση πράσινου τσαγιού. Περαιτέρω μελέτες κρίνονται αναγκαίες.

 

Σολωμού Ελένη, BSc
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αργοστόλι Κεφαλονιάς
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
solomou(a)logodiatrofis.gr

Δείτε επίσης

Συνθετικό πρεβιοτικό: Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη

Συνθετικό πρεβιοτικό: Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη

Ένα φυσικό συνθετικό πρεβιοτικό μπορεί επιλεκτικά να αυξήσει την ανάπτυξη του προβιοτικού που μειώνει τη χοληστερόλη, Lactobacillus plantarum LPLDL (OptiBiotix Health), καθώς επίσης να αυξήσει τη δραστηριότητα που αφορά τη μείωση της χοληστερόλης.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία