Logodiatrofis.gr
Μαγειρεύω - Προστατεύω Σαλάτες

Πράσινη σαλάτα με πικάντικες τυρομπαλίτσες

prasini salata pikantikes tyrompalitses

Πράσινη σαλάτα με πικάντικες τυρομπαλίτσες, πλήρης σε θρεπτικά συστατικά, από την Ντίνα Νικολάου.

prasini salata pikantikes tyrompalitses

Πράσινη σαλάτα με πικάντικες τυρομπαλίτσες

Πράσινη σαλάτα με πικάντικες τυρομπαλίτσες Πράσινη σαλάτα με πικάντικες τυρομπαλίτσες Εκτύπωση
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
Nutrition facts: - Θερμίδες - Λίπος
Βαθμολογία 5.0/5
( 13 ψήφισαν )

Υλικά

    Για τις τυρομπαλίτσες

  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • μείγμα από ανάμεικτα χονδροτριμμένα πιπέρια
  • 10 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, πολύ ψιλοκομμένες
  • 80 γρ. ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο στο γκριλ για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, ελαφρώς καβουρδισμένα για 3 - 4 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά, ψιλοκοπανισμένα
  • Για τη σαλάτα

  • μερικά τρυφερά φύλλα σπανακιού
  • 1 σγουρό μαρούλι
  • 1 κλασικό μαρούλι
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βινεγκρέτ:

  1. Χτυπάω καλά όλα τα υλικά στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) και αφήνω κατά μέρος.

Μπαλίτσες τυριού:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα δύο είδη τυριού με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτω τα χονδροτριμμένα πιπέρια και το βασιλικό και ανακατεύω καλά και σκεπάζω το μπολ.
  3. Το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει καλά.

Σαλάτα:

  1. Καθαρίζω, πλένω και στεγνώνω καλά το σπανάκι και τα μαρούλια.
  2. Τα κόβω σε μέτρια κομμάτια και τα απλώνω σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα.

Σερβίρισμα:

  1. Βγάζω από το ψυγείο το μείγμα τυριού και το πλάθω σε μπαλίτσες με μέγεθος καρυδιού.
  2. Βάζω σε ισάριθμα πιάτα τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, το σουσάμι και τα φιστίκια Αιγίνης.
  3. Περνάω κάθε μπαλίτσα από διαφορετικό υλικό ή κάνω συνδυασμούς, όπως π.χ. φιστίκια Αιγίνης μαζί με σουσάμι.
  4. Τις βάζω στη σαλάτα, περιχύνω με τη βινεγκρέτ χωρίς να ανακατέψω, πασπαλίζω με λίγο αλάτι και σερβίρω αμέσως. Αν θέλω, συνοδεύω με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή κριτσίνια.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκηdimitris grigorakis pyramida

Σαλάτα πλήρης σε θρεπτικά συστατικά από την αγαπημένη μας Ντίνα Νικολάου!

Το μαρούλι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α (περιέχει προβιταμίνη Α ή β-καροτένιο), βιταμίνης Κ, φυλλικού οξέος, βιταμίνης C, καλίου, μαγγανίου και χρωμίου. Το μαρούλι είναι, επίσης, καλή πηγή φυτικών ινών. Τα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης μας εφοδιάζουν με το 16% της βιταμίνης Β1 που χρειαζόμαστε ημερησίως, το 18% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη Β6 και παράλληλα είναι πλούσια σε καλά λιπαρά οξέα.

Από την άλλη, το φρέσκο τυρί κρέμα φτιαγμένο από αγνό γάλα, γεγονός που το κάνει πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη D.

Υπέροχη σαλάτα πλουσιότατη σε θρεπτικά συστατικά και ειδικά σε βιταμίνη D, η οποία είναι τόσο σημαντική για τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού.

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

Περισσότερες συνταγές της Ντίνας Νικολάου θα βρείτε και στο dinanikolaou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ