Logodiatrofis.gr
ΓλυκάΣυνταγές

Πουγκιά γεμιστά με αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα βερίκοκο

Γεμιστά πουγκάκια που θα σας ξετρελάνουν…

ΥΛΙΚΑ (για 24 πουγκιά)

Για τη γέμιση

  • 100 γραμ. μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ βερίκοκο
  • 10 βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 10 χουρμάδες ψιλοκομμένοι
  • 100 γραμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Για τα πουγκιά

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 100 γραμ. βούτυρο, λιωμένο
  • 20 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τη γέμιση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα κρατάτε στην άκρη.

Για τα πουγκιά

  1. Αλείφετε ένα φύλλο κρούστας με λίγο βούτυρο και πασπαλίζετε με φρουκτόζη. Βάζετε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο και το αλείφετε και αυτό.
  2. Κόβετε τα φύλλα σε 12 τετράγωνα.
  3. Σε κάθε τετράγωνο βάζετε 1 ½ κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση, πιέζετε προς τα πάνω τις 4 άκρες και το κλείνετε σαν πουγκί.
  4. Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα.
  5. Τοποθετείτε τα πουγκιά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, περιχύνετε με λίγο βούτυρο και ψήνετε για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ