Γεμιστά πουγκάκια που θα σας ξετρελάνουν…
ΥΛΙΚΑ (για 24 πουγκιά)
Για τη γέμιση
- 100 γραμ. μαρμελάδα Light ΖΩΓΡΑΦΟΣ βερίκοκο
- 10 βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 10 χουρμάδες ψιλοκομμένοι
- 100 γραμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
Για τα πουγκιά
- 4 φύλλα κρούστας
- 100 γραμ. βούτυρο, λιωμένο
- 20 γραμ. φρουκτόζη ΖΩΓΡΑΦΟΣ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη γέμιση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα κρατάτε στην άκρη.
Για τα πουγκιά
- Αλείφετε ένα φύλλο κρούστας με λίγο βούτυρο και πασπαλίζετε με φρουκτόζη. Βάζετε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο και το αλείφετε και αυτό.
- Κόβετε τα φύλλα σε 12 τετράγωνα.
- Σε κάθε τετράγωνο βάζετε 1 ½ κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση, πιέζετε προς τα πάνω τις 4 άκρες και το κλείνετε σαν πουγκί.
- Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα.
- Τοποθετείτε τα πουγκιά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, περιχύνετε με λίγο βούτυρο και ψήνετε για 5-8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.