Ειδήσεις

Ποτέ πια ακατάλληλες δίαιτες! Με άποψη...

Ποια η άποψη του Δημήτρη Γρηγοράκη για τις εξαντλητικές δίαιτες;

 

 

Η εποχή της άνοιξης που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο προκαλεί σε πολλούς έντονες σκέψεις για απώλεια των περιττών τους κιλών. Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη διαχείριση του βάρους είναι οι σωστές διατροφικές συνήθειες. Αντίθετα, οι εξαντλητικές δίαιτες απέχουν πολύ από την ισορροπημένη διατροφή. Η ασφάλεια αλλά και η αποτελεσματικότητα μιας μονομερούς δίαιτας πολλές φορές είναι αμφισβητούμενες. Η διατροφή με μειωμένη πρόσληψη ομάδων τροφίμων που προτείνουν «διάσημες δίαιτες» όπως είναι η «Atkins» και η «Dukan» μπορεί να έχει κάποια πρόσκαιρα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους, αλλά επιφέρει πολλές αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό.

Σε μία εξαντλητική δίαιτα το σώμα βρίσκεται σε κατάσταση «συναγερμού» με αποτέλεσμα να χάνει σημαντική ποσότητα μυϊκής μάζας. Το καθαρό αποτέλεσμα είναι η μείωση του μεταβολικού ρυθμού. Επίσης, οι αυστηρές δίαιτες μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τα ζωτικής σημασίας όργανα, όπως είναι τα νεφρά, η καρδιά, το ήπαρ και ο εγκέφαλος. Υψηλό οξειδωτικό στρες, οστεοπόρωση, σπάσιμο νυχιών και απώλεια μαλλιών είναι μερικά από τα πρακτικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε, λόγω της έλλειψης βιταμινών και μετάλλων που προκαλούν. Τέλος, επιφέρουν σοβαρές ψυχικές και συναισθηματικές διαταραχές. Μια αυστηρή δίαιτα μπορεί να προκαλέσει βουλιμία, ανορεξία, έντονο εκνευρισμό ακόμα και να σας οδηγήσει στην κατάθλιψη.

Επομένως, δεν έχετε κανένα λόγο να μπείτε στον πειρασμό να εφαρμόσετε μία «ανορθόδοξη» δίαιτα.

Μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες logodiatrofis.gr μπορείτε να μάθετε το σωστό τρόπο, ο οποίος θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά και με ασφάλεια να απαλλαγείτε από τα περιττά σας κιλά.

Γιατί «Λόγω... διατροφής», η ζωή μας γίνεται καλύτερη!

 

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Κολωνάκι: Σκουφά 32 & Δημοκρίτου, ΤΚ. 106 73Τηλ.: 2103647517, 2103617502, 2103615603 - Fax: 2103615603
Άνω Πατήσια: Πρόμπονα 27 & Επινίκου, ΤΚ. 111 43Τηλ.: 2102520977, 2102582465 - Fax: 2102582465
Email: grigorakis@logodiatrofis.gr

Δείτε επίσης

Ηλιοφοβία ή Ηλιοθεραπεία?

Ηλιοφοβία ή Ηλιοθεραπεία?

Τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει μεγάλος φόβος σχετικά με τις πιθανές βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου, οι οποίες όμως μπορεί να προκύπτουν από την υπερέκθεση.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία