Logodiatrofis.gr
Μαγειρεύω - Προστατεύω Γευστικά σνακ

Πίτσα με ψητό κοτόπουλο, πιπεριές και μοτσαρέλα

pitsa kotopoulo piperies motsarela

Τι καλύτερο από σπιτική και εύκολη πίτσα; Η Ντίνα Νικολάου μας παρουσιάζει μία καταπληκτική πρόταση για Πίτσα με ψητό κοτόπουλο, πιπεριές και μοτσαρέλα.

pitsa kotopoulo piperies motsarela

Πίτσα με ψητό κοτόπουλο, πιπεριές και μοτσαρέλα

Πίτσα με ψητό κοτόπουλο, πιπεριές και μοτσαρέλα Πίτσα με ψητό κοτόπουλο, πιπεριές και μοτσαρέλα Εκτύπωση
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
Nutrition facts: - Θερμίδες - Λίπος
Βαθμολογία 5.0/5
( 9 ψήφισαν )

Υλικά

  • 4 πίτες ολικής άλεσης για σουβλάκι
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 8 ντοματίνια κίτρινα
  • 8 ντοματίνια κόκκινα
  • 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ.
  2. Πλένω και στεγνώνω το φιλέτο κοτόπουλο και με ένα μαχαίρι κόβω οριζόντια σαν «βιβλίο».
  3. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με το σκόρδο και αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο.
  4. Βάζω το φιλέτο σε ένα ταψάκι και ψήνω στο γκριλ για 8-10 λεπτά σε κάθε μεριά.
  5. Βγάζω το φιλέτο από το φούρνο και αλλάζω τη θερμοκρασία στους 180°C στις αντιστάσεις.
  6. Απλώνω τις πίτες σε μια λαμαρίνα και μοιράζω τη σάλτσα ντομάτας.
  7. Πασπαλίζω με τη ρίγανη και το βασιλικό.
  8. Κόβω το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το μοιράζω στις πίτες.
  9. Μοιράζω τα ντοματίνια και τις πιπεριές.
  10. Αλείφω με το υπόλοιπο βούτυρο και σκορπίζω τη μοτσαρέλα.
  11. Ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκηdimitris grigorakis pyramida

Τι καλύτερο από σπιτική και εύκολη πίτσα; Η αγαπημένη μας Ντίνα Νικολάου μας παρουσιάζει άλλη μία καταπληκτική πρόταση.

Το κοτόπουλο & η μοτσαρέλα αποτελούν κάποιες από τις καλύτερες πηγές των βιταμινών του συμπλέγματος Β, που βρίσκονται μόνο στα ζωικά τρόφιμα και οι οποίες βοηθούν στην υγεία των νευρικών κυττάρων και στη φυσιολογική δημιουργία του αίματος.

Ακόμα, η μοτσαρέλα και το αγελαδινό βούτυρο ενισχύουν την απόδοσή της συνταγής σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και με την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Μία υπέροχη και παράλληλα πολύ ιδανική συνταγή για όσους προσέχουν το βάρος τους!

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

Περισσότερες συνταγές της Ντίνας Νικολάου θα βρείτε και στο dinanikolaou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ