ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου…
Οι πιπεριές Φλωρίνης (κόκκινες μακρόστενες) έχουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά με τις στρογγυλές κόκκινες πιπεριές;
Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Περιέχουν β-καροτένιο, το οποίο προωθεί την καλή ανάπτυξη.
Το φυλλικό οξύ, που επίσης υπάρχει στην πιπεριά, εμπλέκεται στο μεταβολισμό και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.
Αμφότερες περιέχουν βιταμίνη Κ, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος.
Τέλος, η πιπεριά αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C αποδίδοντας έως και 340 mg, ενώ 1 πορτοκάλι αποδίδει 70 mg.
Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά των δύο ειδών πιπεριάς, αποδίδουν τα ίδια μακροθρεπτικά συστατικά, ενώ υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές στα μικροθρεπτικά συστατικά τους, όπως στη βιταμίνη Κ και το β-καροτένιο, με τις πιπεριές Φλωρίνης να είναι πλουσιότερες στα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας, θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο!