Logodiatrofis.gr
Ο ειδικός απαντά...

Οι πιπεριές Φλωρίνης έχουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά με τις κόκκινες πιπεριές;

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ της Ομάδας μας ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε κάθε απορία σου…

 

Οι πιπεριές Φλωρίνης (κόκκινες μακρόστενες) έχουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά με τις στρογγυλές κόκκινες πιπεριές;

Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Περιέχουν β-καροτένιο, το οποίο προωθεί την καλή ανάπτυξη.

Το φυλλικό οξύ, που επίσης υπάρχει στην πιπεριά, εμπλέκεται στο μεταβολισμό και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Αμφότερες περιέχουν βιταμίνη Κ, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος.

Τέλος, η πιπεριά αποτελεί εξαιρετική  πηγή βιταμίνης C αποδίδοντας έως και 340 mg, ενώ 1 πορτοκάλι αποδίδει 70 mg.

Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά των δύο ειδών πιπεριάς, αποδίδουν τα ίδια μακροθρεπτικά συστατικά, ενώ υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές στα μικροθρεπτικά συστατικά τους, όπως στη βιταμίνη Κ και το β-καροτένιο, με τις πιπεριές Φλωρίνης να είναι πλουσιότερες στα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα σας, θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιον Διαιτολόγο – Διατροφολόγο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ