Logodiatrofis.gr
Ζυμαρικά Μαγειρεύω - Προστατεύω Συνταγές

Πεταλούδες Γκρατέν με σπανάκι, καλαμπόκι και τυριά

petaloudes gkraten spanaki araka tyria

Απόλυτη γεύση και υψηλή θρεπτική αξία ΜΑΖΙ σε μία πρωτότυπη συνταγή της Ντίνας Νικολάου.

  • Προετοιμασία: 20´

  • Ψήσιμο: 15´

ΥΛΙΚΑ (4 Μερίδες)

  • 1 πακέτο (500 γρ.) Πεταλούδες ΗΛΙΟΣ
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο
  • 3 καρότα, καθαρισμένα κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. καλαμπόκι από κονσέρβα
  • 3 αυγά
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
  • 200 γρ. σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο, Arla
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  2. Κρατάω 1 φλιτζάνι από το νερό τους, τα στραγγίξω και τα διατηρώ ζεστά.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί.
  4. Ρίχνω τα καρότα και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
  5. Προσθέτω το σπανάκι και ανακατεύω μέχρι να πέσει ο όγκος του.
  6. Αλατίζω και αποσύρω από τη φωτιά.
  7. Ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά στα ζυμαρικά και προσθέτω το καλαμπόκι, τη μοτσαρέλα και το μισό σκληρό τυρί.
  8. Ανακατεύω καλά και αδειάζω τα υλικά σε ένα μεγάλο ταψί.
  9. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  10. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.
  11. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το κύμινο.
  12. Αδειάζω το μείγμα ραντιστά στο ταψί με τα ζυμαρικά και πασπαλίζω με το υπόλοιπο σκληρό τυρί.
  13. Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

dimitris grigorakis pyramida

Μεταβολική συνταγή της γεύσης!

Οι πεταλούδες είναι πολύ πλούσιες σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό.

Η πρωτότυπη αυτή συνταγή της Ντίνας, προσφέρει ένα επιπλέον πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Το αγελαδινό βούτυρο, η μοτσαρέλα και το τριμμένου σκληρό τυρί Δανίας “απογειώνουν” όχι μόνο γευστικά τη συνταγή, αλλά και θρεπτικά με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα τους στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά και βέβαια σε ασβέστιο για ισχυρά οστά.

Ο συνδυασμός αυτών των θρεπτικών συστατικών αποτρέπει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης.

Ταυτόχρονα, το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε άλλα ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά όπως είναι η λουτεΐνη, η οποία ανήκει στην κατηγορία των καροτενοειδών και δρα αποτελεσματικά ενάντια στις φλεγμονές, προστατεύοντας παράλληλα την καλή λειτουργία της όρασης.

Το σπανάκι αποτελεί ασπίδα προστασίας συνολικά για την υγεία και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες C, Κ και σε β-καροτένιο.

Απόλυτη γεύση και υψηλή θρεπτική αξία ΜΑΖΙ!

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ 
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ