fbpx
Logodiatrofis.gr
Πρωϊνά Συνταγές

Παρφέ (γιαούρτι) με δημητριακά ολικής αλέσεως, μούρα και αμύγδαλα

parfe dimitriaka olikis alesews moura amigdala

Πρωινό για ενέργεια και υγεία απ’τις θρεπτικές ιδιότητες των δημητριακών!

Υλικά για 1 μερίδα:

  • 3 κ.σ δημητριακά ολικής αλέσεως
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό ημίπαχο γιαούρτι
  • 3/4 φλιτζανιού μούρα
  • 8 αμύγδαλα ελαφρώς τριμμένα

Πως θα το φτιάξεις:

  1. Σε ένα χαμηλό αλλά φαρδύ ποτήρι πρόσθεσε το γιαούρτι και χτύπησε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή
  2. Πρόσθεσε τα δημητριακά και ανακάτεψε ελαφρώς
  3. Σέρβιρε τοποθετώντας στην κορυφή τα μούρα και τα τριμμένα αμύγδαλα

Διατροφική αξία

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μαγγάνιο, σελήνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, αλλά και αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και πολυφαινόλες. Η κατανάλωση τους προστατεύει το καρδιαγγειακό και πεπτικό σύστημα και συμβάλλει στην καλύτερη και ομαλότερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, αποτρέποντας τις απότομες αυξομειώσεις. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά του γεύματος ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, ενώ η βιταμίνη C των μούρων, αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου που παρέχουν το γιαούρτι και τα αμύγδαλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ