Πανακότα με Σάλτσα Φράουλα
ΥΛΙΚΑ (Μερίδες 6)
- 125 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 325 ml γάλα με λίγα λιπαρά
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 8 κουταλάκια του γλυκού γλυκαντικό SucraLine
- 1 βανίλια
- 6 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα φράουλα
Οδηγίες
- Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό, για να μαλακώσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το γλυκαντικό και τη βανίλια, μέχρι να αρχίσουν να βράζουν και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Μέσα στο πολύ ζεστό ακόμα μίγμα, προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης (αφού τα στύψετε) και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν τελείως.
- Μοιράζετε την κρέμα σε 6 μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξουν καλά.
- Για τη σάλτσα φράουλας, ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι τη μαρμελάδα με 6 κουταλάκια του γλυκού νερό.
- Βγάζετε την πανακότα από το ψυγείο τη στιγμή του σερβιρίσματος και περιχύνετε με τη σάλτσα φράουλας.
Γλυκαντικό SucraLine
- Δεν περιέχει ασπαρτάμη αλλά σουκραλόζη. Η σουκραλόζη παράγεται από τη ζάχαρη αλλά δεν έχει τις θερμίδες της ζάχαρης και δεν επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
- Ένα κουταλάκι SUCRA LINE έχει λιγότερο από 2 θερμίδες και γλυκαίνει όσο ένα κουταλάκι ζάχαρη που έχει 20 θερμίδες.
- Έχει την γλύκα της ζάχαρης, δεν αφήνει πικρή ή μεταλλική γεύση.
- Βράζεται και ψήνεται χωρίς να χάνει τη γλυκύτητά του, είναι κατάλληλο για όλα τα γλυκά.
- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαβητικούς.
- Δεν προκαλεί τερηδόνα.