Logodiatrofis.gr
ΓλυκάΣυνταγές

Πανακότα με Σάλτσα Φράουλα

Πανακότα με Σάλτσα Φράουλα

ΥΛΙΚΑ (Μερίδες 6)

  • 125 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 325 ml γάλα με λίγα λιπαρά
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 8 κουταλάκια του γλυκού γλυκαντικό SucraLine
  • 1 βανίλια
  • 6 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα  φράουλα

Οδηγίες

  1. Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό, για να μαλακώσουν.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το γλυκαντικό και τη βανίλια, μέχρι να αρχίσουν να βράζουν και αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Μέσα στο πολύ ζεστό ακόμα μίγμα, προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης (αφού τα στύψετε) και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν τελείως.
  4. Μοιράζετε την κρέμα σε 6 μπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να πήξουν καλά.
  5. Για τη σάλτσα φράουλας, ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι τη μαρμελάδα με 6 κουταλάκια του γλυκού νερό.
  6. Βγάζετε την πανακότα από το ψυγείο τη στιγμή του σερβιρίσματος και περιχύνετε με τη σάλτσα φράουλας.

Γλυκαντικό SucraLine

  • Δεν περιέχει ασπαρτάμη αλλά σουκραλόζη. Η σουκραλόζη παράγεται από τη ζάχαρη αλλά δεν έχει τις θερμίδες της ζάχαρης και δεν επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  • Ένα κουταλάκι SUCRA LINE έχει λιγότερο από 2 θερμίδες και γλυκαίνει όσο ένα κουταλάκι ζάχαρη που έχει 20 θερμίδες.
  • Έχει την γλύκα της ζάχαρης, δεν αφήνει πικρή ή μεταλλική γεύση.
  • Βράζεται και ψήνεται χωρίς να χάνει τη γλυκύτητά του, είναι κατάλληλο για όλα τα γλυκά.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαβητικούς.
  • Δεν προκαλεί τερηδόνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ