Ειδήσεις

Τα μπισκότα στην παιδική διατροφή Παιδί

Η μεγαλύτερη προσοχή για τη σωστή διατροφή του ανθρώπου επικεντρώνεται στη παιδική ηλικία, μια περίοδος πολύ σημαντική για την σωματική και πνευματική ανάπτυξη του οργανισμού.

Μια περίοδος την οποία αν προσέξουμε όπως της αρμόζει, θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην υγεία και την ευεξία του κάθε ατόμου για όλη τη ζωή.

Μέχρι την ηλικία του 1 έτους το παιδί τρώει μόνο πολτοποιημένα τρόφιμα. Από τους 12 μήνες και μετά γίνεται πλήρης ένταξη τροφών στην στέρεα μορφή τους, η οποία συμβαδίζει με την ωρίμανση του πεπτικού συστήματος των βρεφών, κυρίως  της ικανότητας μάσησης και κατάποσης.

Μία από τις πρώτες στέρεες τροφές που εισάγεται στην παιδική διατροφή είναι τα μπισκότα Μιράντα γιατί μαλακώνουν από το σάλιο, καταπίνονται εύκολα και σωστά, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος πνιγμού. Έτσι, το παιδί εξοικειώνεται με τη διαδικασία μάσησης & κατάποσης, λαμβάνοντας ταυτόχρονα και σημαντικές ουσίες για την ανάπτυξή του.

Συγκεκριμένα, τα μπισκότα Mιράντα είναι πλούσια σε:

  • Δημητριακά (κατά μέσο όρο 70%), που αποτελούν σημαντική πηγή υδατανθράκων, που εφοδιάζουν τα παιδιά με γρήγορη ενέργεια και τονώνουν όλες τις βιολογικές λειτουργίες.
  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β (θειαμίνη, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, βιταμίνη Β6, Β12), απαραίτητες για την πνευματική διαύγεια και μνήμη.
  • Μέταλλα  (μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο), που είναι απαραίτητα στοιχεία για την καλή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών.

Έτσι, η κατανάλωση μπισκότων Μιράντα ενδείκνυται στην παιδική διατροφή στα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου, μιας και προσφέρουν ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη του οργανισμού.

Αναΐς Ρενούφ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: renouf@amcstudent.gr

Δείτε επίσης

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία