Logodiatrofis.gr
Γενικά ΘέματαΤα νεα της Διατροφης

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2024: «ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ»

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι για 18η συνεχή χρονιά η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, διοργανώνουν Θεματική διαδραστική εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής.

 

 

Η φετινή εκδήλωση συμπίπτει με την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, το οποίο έχει πιστοποιηθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ και αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Με τον τρόπο αυτό η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία εισέρχεται δυναμικά στον χώρο της εκπαίδευσης, προσφέροντας ολοκληρωμένα προγράμματα εξειδικευμένης επιμόρφωσης σε επίκαιρους τομείς της Διατροφικής επιστήμης.

Η εμβληματική εκδήλωση θεσμός, θα λάβει χώρα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Οκτωβρίου 2024 και ώρες 18:00 , στο 5ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων όπου στεγάζονται οι κεντρικές κτιριακές Δομές της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, με Θέμα:

«ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ»

Πιο συγκεκριμένα οι τρεις (3) άξονες της εκδήλωσης, περιλαμβάνουν:

  1. Ημερήσια διαδραστική εκδήλωση

Διατροφολόγοι της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας θα ενημερώνουν το κοινό για τη σημασία της σωστής διατροφής στην προστασία της υγείας.


  1. Ημερίδα Επιστημονικών Διαλέξεων

Στρογγυλό τραπέζι:  Οι διατροφικές ιδιότητες του Ψαριού εκτροφής στην προστασία της υγείας
Συντονίστρια: Μαρία Βάγια

  • Η θρεπτική αξία των ψαριών εκτροφής
    Ζωοπηγή – Ιωάννα (Ζωάννα) Μαυρουδάκη MSc, Κλινική Διαιτολόγος – Ψυχολόγος
  • Θρεπτικά συστατικά του ψαριού και ιδιότητες υγείας
    Δρ. Αικατερίνη Σκενδέρη, Βιοχημικός-Διατροφολόγος,  ΕΔΙΠ Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
  • Κρητική διατροφή, κατανάλωση ψαριών & μακροζωία
    Υρώ Δασκαλάκη, Πρόεδρος Επιτροπής Προώθησης της Κρητικής Διατροφής
  • Από τη θάλασσα στο πιάτο: Eξασφαλίζοντας τα πλούσια διατροφικά συστατικά των ψαριών εκτροφής. Έλλη Κακαβά- Ιχθυολόγος, Παθολόγος, MSP

Στρογγυλό τραπέζι: Οι θεραπευτικές ιδιότητες των Ω-3 λιπαρών (του ψαριού) στις χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις
Συντονιστής: Κωνσταντίνος Δαλακούρας, MSc

  • Ω-3 λιπαρά και καρδιαγγειακές παθήσεις
    Δρ. Νικόλαος Ανδρικόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Βιοχημείας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
  • Ω-3 λιπαρά, αυτοάνοσες και νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Δρ. Ορέστης Γιωτάκος, Ψυχίατρος.
  • Τα ψάρια εκτροφής ως μία εύκολη και πρακτική λύση γεμάτη ιδιότητες υγείας: : Τι, Ποιο, πόσο και πότε
    Γεωργία Καπώλη MSc – Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
  • Αλήθειες και μύθοι για ψάρια εκτροφής
    Κατερίνα Λύτρα, Επιστημονική Διευθύντρια ΕΛΟΠΥ, Κτηνίατρος, Ιχθυοπαθολόγος, DVM, DPU, MSc

  1. Τελετή απονομής ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2024 θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τους απόφοιτους των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES Κ.Δ.Β.Μ., με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτών τους. Θα ακολουθήσει προς τιμήν τους Cocktail Party!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη δομή της εκδήλωσης βασίζεται στη συμμετοχή των σπουδαστών και αποφοίτων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων εξειδικευμένης επιμόρφωσης MASTER NUTRITIONIST (ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ και ΠΑΙΔΟΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ), NUTRITION PROFESSIONAL (ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ) και ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ) του ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES Κ.Δ.Β.Μ. Τα συγκεκριμένα προγράμματα στοχεύουν, στην παροχή επαγγελματικής εμπειρίας στα μέλη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES Κ.Δ.Β.Μ. και ταυτόχρονα στην έγκυρη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τις νέες κατευθύνσεις της σωστής/ισορροπημένης διατροφής.

Σημείωση: Ο FAO (Food and Agriculture Organization – Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας) του ΟΗΕ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (World Food Day) κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου για να τιμήσει την ίδρυση του Οργανισμού το 1945.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ