Μια εναλλακτική προταση για την κλασική ομελέτα…
Υλικά (4 άτομα)
- 6 μεγάλα αυγά
- 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
- Λίγο γάλα
- 4-5 κουτ. σούπας μαλακή μαργαρίνη
- Aλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές μαλακή μαργαρίνη σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
- Σπάμε τα αυγά σε γυάλινο μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι, μαζί με το γάλα.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το τριμμένο τυρί και τέλος το μίγμα των σοταρισμένων λαχανικών.
- Αλείφουμε με την υπόλοιπη μαλακή μαργαρίνη ένα ταψάκι, ρίχνουμε μέσα την ομελέτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.
Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή ή χλιαρή, κομμένη σε κομμάτια, πασπαλισμένη με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.