Logodiatrofis.gr
Γευστικά σνακΣυνταγές

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Μια εναλλακτική προταση για την κλασική ομελέτα…

Υλικά (4 άτομα)

  • 6 μεγάλα αυγά
  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
  • Λίγο γάλα
  • 4-5 κουτ. σούπας μαλακή μαργαρίνη
  • Aλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές μαλακή μαργαρίνη σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για 2 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  4. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σπάμε τα αυγά σε γυάλινο μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι, μαζί με το γάλα.
  6. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το τριμμένο τυρί και τέλος το μίγμα των σοταρισμένων λαχανικών.
  7. Αλείφουμε με την υπόλοιπη μαλακή μαργαρίνη ένα ταψάκι, ρίχνουμε μέσα την ομελέτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.

Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή ή χλιαρή, κομμένη σε κομμάτια, πασπαλισμένη με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ