Ειδήσεις

Οι κίνδυνοι που κρύβουν οι "Δίαιτες expres" CRASH TEST στις δίαιτες

Υπάρχουν πολλές δίαιτες που υπόσχονται απώλεια κιλών μέσα σε λίγες μέρες.

 

Οι ανορθόδοξες δίαιτες βασίζονται στην κατανάλωση θρεπτικών συστατικών σε συγκεκριμένες αναλογίες και στην κατανάλωση ή αποφυγή συγκεκριμένων τροφίμων. Όλες αυτές, απέχουν πολύ από την ισορροπημένη διατροφή. Η ασφάλεια αλλά και η αποτελεσματικότητα των "Express Διαιτών'' δεν έχει αποδειχθεί.

Διατροφή σε μειωμένη κατανάλωση υδατανθράκων και πλούσια σε πρωτεΐνες, μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα στην απώλεια βάρους, αλλά κρύβει πολλές αρνητικές επιπτώσεις για τον οργανισμό.

Οι παρενέργειες που έχουν αναφερθεί είναι πονοκέφαλοι, τριχόπτωση, καταβολή δυνάμεων, έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων, καρδιαγγειακά και νεφρολογικά προβλήματα, ακόμη αναιμία, υπερλιπιδαιμία, οστεοπόρωση και προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα. Πρέπει να πούμε πως η απώλεια των κιλών που παρατηρείται οφείλεται στα υποθερμιδικά διαιτολόγια. Τα κιλά που ''χάνονται'' είναι συνήθως σωματικά υγρά και μυϊκός ιστός παρά λίπος.

Δείτε την εκπομπή

 

 

Δείτε επίσης

Ο κίνδυνος με τις “γρήγορες” δίαιτες

Ο κίνδυνος με τις “γρήγορες” δίαιτες

Στη σημερινή εποχή, την εποχή της παγκοσμιοποίησης, οι δυτικές κοινωνίες παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει πολλές από αυτές, χαρακτηρίζονται από την υπερκατανάλωση υλικών αγαθών. !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία