Ειδήσεις

5 οφέλη του κουρκουμά στην υγεία μας! Τροφογνωσία

Ο κουρκουμάς εκτός από τη χρησιμότητα του στη μαγειρική, προσφέρει πολλά οφέλη και στην υγεία.

Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά της ινδικής κουζίνας.  Προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία και είναι ένας φυσικός αντισηπτικός παράγοντας και έχει θεραπευτική αξία.

Παρακάτω αναφέρονται κάποια από τα οφέλη του κουρκουμά στην υγεία μας:

1. Προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου

Ο κουρκουμάς βοηθά στην πρόληψη της θανατηφόρου νόσου, του καρκίνου και λευχαιμίας παιδικής ηλικίας με τη βοήθεια του κύριου συστατικού της, της κουρκουμίνη.

2. Αποτοξίνωση ήπατος

Η κατανάλωση κουρκουμά ή του χυμού του βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος, η οποία μειώνει περαιτέρω τον κίνδυνο ανάπτυξης ασθενειών όπως η ηπατίτιδα, η κίρρωση και ο ίκτερος.

3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Έχοντας ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ο κουρκουμάς βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

4. Βοηθά στην πέψη

Η κατανάλωση χυμού κουρκουμά χυμός βοηθά στη πέψη με την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού στο σώμα. Επίσης βοηθά στη θεραπεία πεπτικών διαταραχών, όπως τα αέρια και η δυσκοιλιότητα.

5. Κάνει καλό στο δέρμα

Λόγω των αντισηπτικών και αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων, ο κουρκουμάς βοηθά στο να απαλλαγούμε από σπυράκια και στη διατήρηση λαμπερού και καθαρού δέρματος.

Ηλιάνα Τσικρικού
Τελειοφ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: il.tsikrikou @ gmail.com

Δείτε επίσης

Νερό και Υγεία

Νερό και Υγεία

Όσο κοινότοπο κι αν θεωρούμε πλέον πως έχει γίνει το θέμα περί σημαντικότητας του νερού, δεν παύει να αποτελεί μείζονα παράγοντα όχι μόνο για να λειτουργεί ο οργανισμός μας αλλά και για να υπάρχει ζωή.!

Πόσο Super είναι τα “Superfoods”?

Πόσο Super είναι τα “Superfoods”?

Οι “σούπερ” τροφές επιδρούν θετικά όταν εντάσσονται σε ένα μοντέλο ισορροπημένης διατροφής, αλλιώς μπορεί να μην παρέχουν κανένα απολύτως όφελος.!

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας

Οι φυτικές ή διαιτητικές ίνες θα πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Διέρχονται από τον οργανισμό μας φτάνοντας στο παχύ έντερο, δίχως να απορροφώνται ή να πέπτονται και αυτό τις καθιστά τόσο σημαντικές.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία