Ειδήσεις

5 οφέλη του κουρκουμά στην υγεία μας! Τροφογνωσία

Ο κουρκουμάς εκτός από τη χρησιμότητα του στη μαγειρική, προσφέρει πολλά οφέλη και στην υγεία.

Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά της ινδικής κουζίνας.  Προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία και είναι ένας φυσικός αντισηπτικός παράγοντας και έχει θεραπευτική αξία.

Παρακάτω αναφέρονται κάποια από τα οφέλη του κουρκουμά στην υγεία μας:

1. Προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου

Ο κουρκουμάς βοηθά στην πρόληψη της θανατηφόρου νόσου, του καρκίνου και λευχαιμίας παιδικής ηλικίας με τη βοήθεια του κύριου συστατικού της, της κουρκουμίνη.

2. Αποτοξίνωση ήπατος

Η κατανάλωση κουρκουμά ή του χυμού του βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος, η οποία μειώνει περαιτέρω τον κίνδυνο ανάπτυξης ασθενειών όπως η ηπατίτιδα, η κίρρωση και ο ίκτερος.

3. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Έχοντας ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ο κουρκουμάς βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

4. Βοηθά στην πέψη

Η κατανάλωση χυμού κουρκουμά χυμός βοηθά στη πέψη με την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού στο σώμα. Επίσης βοηθά στη θεραπεία πεπτικών διαταραχών, όπως τα αέρια και η δυσκοιλιότητα.

5. Κάνει καλό στο δέρμα

Λόγω των αντισηπτικών και αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων, ο κουρκουμάς βοηθά στο να απαλλαγούμε από σπυράκια και στη διατήρηση λαμπερού και καθαρού δέρματος.

Ηλιάνα Τσικρικού
Τελειοφ. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr
Email: il.tsikrikou @ gmail.com

Δείτε επίσης

Τα οφέλη της β-γλυκάνης στην υγεία

Τα οφέλη της β-γλυκάνης στην υγεία

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι τα οφέλη για την υγεία της καρδιάς συνδέονται με μια διατροφή πλούσια σε δημητριακά, όπως το κριθάρι και η βρώμη, μιας και είναι πλούσια στη διαλυτή ίνα της β-γλυκάνης.!

10 τροφές ιδανικές για αποτοξίνωση

10 τροφές ιδανικές για αποτοξίνωση

Ο όρος αποτοξίνωση αναφέρεται κυρίως στην απομάκρυνση των τοξικών ουσιών από τα νεφρά, το ήπαρ, τους ιδρωτοποιούς, τους σμηματογόνους αδένες και το παχύ έντερο. !

10 τροφές που καίνε το λίπος

10 τροφές που καίνε το λίπος

Οι υπερτροφές είναι στην ουσία, εμπλουτισμένες τροφές που ενισχύουν την αναδόμηση των οστών, αποτρέπουν την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, βελτιώνουν την όραση και ενισχύουν τη μνήμη.  !

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία