Ειδήσεις

O άνθρωπος που σταμάτησε να τρώει! Τα νέα της Διατροφής

Ο Rob ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος δεν χρειάζεται λαχανικά και φρούτα ή κρέας – χρειάζεται βιταμίνες, ανόργανα άλατα, και μακροθρεπτικά όπως απαραίτητα αμινοξέα, υδατάνθρακες και λίπος.

Αυτά αναλύονται σε ουσίες:

  • για λίπος χρησιμοποιεί ελαιόλαδο μαζί με ιχθυέλαιο.
  • για τους υδατάνθρακες χρησιμοποιεί ολιγοσακχαρίτες, που είναι σαν τη ζάχαρη, αλλά με διαφορετικό μόριο, έτσι μεταβολίζεται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το αναλυτικό μίγμα του ποτού Soylent, που μοιάζει σε όψη με γάλα, περιέχει περίπου 40 διαφορετικές ουσίες.

Rob Rhinehart-Soylent

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πάρα πολλά. Τρέφεται ισορροπημένα λαμβάνοντας λίγες θερμίδες και αποφεύγοντας όλα τα πρόσθετα που υπάρχουν στα επεξεργασμένα προϊόντα. Γλιτώνει χρόνο, ψώνια, πλύσιμο πιάτων. Έχει χαμηλούς λογαριασμούς νερού και ηλεκτρισμού. Νιώθει πιο ενεργητικός. Ισχυρίζεται ότι έχουν επουλωθεί σημάδια στο δέρμα του που είχε για χρόνια και ότι ο κόσμος τον περνάει για νεότερο.

Για να αποδείξει τα λεγόμενά του, έχει δημοσιοποιήσει τις εξετάσεις αίματος που έχει κάνει.

Τα αρνητικά της υπόθεσης
Το μίγμα χαλάει γρήγορα, οπότε πρέπει να φτιάχνει καινούριο κάθε μέρα. Ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τις δοσολογίες. Θα έλεγε κανείς ότι η γεύση θα ήταν ένα πρόβλημα, ή ότι πρέπει να τρώει κάθε μέρα το ίδιο, αλλά όπως ισχυρίζεται σε συνέντευξη του, δεν είναι άνθρωπος που τον απασχολεί κάτι τέτοιο, αφού όταν χρειαστεί να φάει κανονικό φαγητό έξω, θα το φάει. Και το πιο παράδοξο, ότι η γεύση του φαίνεται απολύτως ευχάριστη, προς την περιοχή της γλυκιάς γεύσης.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις με πολλούς επικριτές, περίεργους και σχετικούς επιστήμονες, όπως ήταν αναμενόμενο. Ο ίδιος λέει ότι εκτιμά την κριτική, όταν γίνεται επί της ουσίας: το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ περίπλοκη μηχανή. Αν και έχει αναλυθεί το τι χρειάζεται για να ζήσει, δεν είναι σίγουρο ότι έχει βρεθεί ο μηχανισμός σε βάθος, και οι λεπτομέρειες στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να σκοτώνουν. Αυτό που δεν αντέχει είναι τα σχόλια του στυλ «είναι τρελός, δε μπορείς να πας ενάντια στη φύση» ή «πιες το γαλατάκι σου, εγώ θα φάω μπριζόλα».

Τι λέει ο ίδιος: "Αυτό τον τελευταίο μήνα 92% των γευμάτων μου ήταν Soylent. Δεν έχω εγκαταλείψει εντελώς τα τρόφιμα, ούτε και θέλω. Μερικές φορές θέλω να φάω ένα ωραίο πρωινό, ή χρειάζεται να φάω μεσημεριανό έξω, και τα Σαββατοκύριακα μου αρέσει να τρώω έξω με φίλους. Η κατανάλωση συμβατικών τροφίμων είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα αναψυχής, αλλά όταν έρχεται η Δευτέρα συνήθως έχω μια έντονη λαχτάρα για ένα μεγάλο ποτήρι Soylent. Στην πραγματικότητα, με τα χρήματα που αποταμιεύω λόγω του Soylent μπορώ να έχω την ελευθερία να τρώω καλά όταν βγαίνω έξω. Δεν εγκατέλειψα το φαγητό, γλίτωσα από το κακό φαγητό. Για μένα καινοτομία είναι τόσο η αφαίρεση των περιττών, όσο και η προσθήκη νέων στοιχείων που είναι χρήσιμα. Όπως το email δεν καταργεί το λόγο, έτσι και το Soylent δεν καταργεί την τροφή. Το θέμα είναι να υπάρχει άλλη μια επιλογή. Ίσως να μην αποτελεί την ιδανική διατροφή, αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι είναι πιο υγιεινή από οποιαδήποτε εύκολη δίαιτα, και πιο εύκολη από οποιαδήποτε υγιεινή διατροφή. Είμαι πολύ συγκινημένος που τόσοι πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το αν παίρνω τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Κανείς δεν φάνηκε να ανησυχεί για μένα όταν ζούσα με μπουρίτος και πίτσες και στην πραγματικότητα είχα έλλειψη πολλών απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Το σώμα είναι αρκετά ανθεκτικό. Αν μπορείς να επιβιώσεις με αυτά που τρώνε οι περισσότεροι Αμερικανοί και Σομαλοί, τότε σίγουρα επιβιώνεις και με το Soylent. Πλέον δεν επιβιώνω, απλά: ευημερώ".


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε την άποψη της Επιστημονικής Ομάδας "Λόγω... διατροφής", για τον άνθρωπο που σταμάτησε να τρώει!

Δείτε επίσης

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

«Κάνε το για εσένα» - Οι διαδικτυακές δραστηριότητες της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών (International Sweeteners Association - ISA) για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στοχεύουν στην ενθάρρυνση των γυναικών να θέσουν ως προτεραιότητα τη διαχείριση του διαβήτη.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία