Ειδήσεις

Oι λάτρεις των Ben & Jerry's έδειξαν την αγάπη τους για τις αγελάδες της Ευρώπης! - 3.600 οι ελληνικ Τα νέα της Διατροφής

Οι οπαδοί των Ben & Jerry's ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης 23 εκατομμυρίων γαλακτοπαραγωγικών αγελάδων της Ευρώπης.
H Eλλάδα συγκέντρωσε 3.600 υπογραφές συμβάλλοντας στις πάνω από 293.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ευρώπη!

Με την κατάθεση των υπογραφών αυτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα Ben & Jerry's και οι συνεργαζόμενες οργανώσεις ζήτησαν ειδική νομοθεσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για:
1) καλύτερη διαμονή (π.χ. πιο κατάλληλους στάβλους)
2) καλύτερη διατροφή
3) καλύτερη υγεία και
4) σωστή συμπεριφορά προς τις αγελάδες.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Jerry Greenfield, συνιδρυτής των Ben & Jerry's: «Eμείς, στα Ben & Jerry's αγαπάμε τις γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες, αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι πολλές αγελάδες στην Ευρώπη δεν είναι χαρούμενες. Γιατί ακόμα δεν έχουν θεσπιστεί νόμοι να τις προστατέψουν από ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης».

Ben-Jerrys-agaph-agelades-eurwphs2

Λίγα λόγια για το Caring Dairy, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα των Ben & Jerry's που εστιάζει στις αγελάδες από τις οποίες παίρνουν το γάλα για τα παγωτά τους:
Χάρη στη φιλοσοφία των δύο δημιουργών τους, τα Ben & Jerry's είναι γνωστά για το κοινωνικό έργο που πραγματοποιούν, πρωτεύοντα ρόλο στο οποίο έχει και το πρόγραμμα Caring Dairy. Το πρόγραμμα ξεκίνησε ταυτόχρονα με την έναρξη της παραγωγής των παγωτών στο εργοστάσιο του Hellendoorn στην Ολλανδία, το 2003.

Σήμερα, τα Ben & Jerry's συνεργάζονται για το πρόγραμμα αυτό με περισσότερους από 500 κτηνοτρόφους. Το Caring Dairy είναι ένα πρόγραμμα συνεχούς βελτίωσης βασισμένο πάνω σε 11 διαφορετικούς δείκτες αειφορίας και σε 3 απλές αρχές: Ευτυχισμένες Αγελάδες, Ευτυχισμένοι Κτηνοτρόφοι και Ευτυχισμένος Πλανήτης. Οι κτηνοτρόφοι ανταλλάσσουν εμπειρίες και συμβουλές μέσω του προγράμματος με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων από το πανεπιστήμιο του
Wageningen, της WWF, της Ολλανδικής Εταιρείας για τη Φύση (The Netherlands Society for Nature) και κτηνιάτρων. Το αποτέλεσμα μετά από 10 χρόνια; Ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους κτηνοτρόφους, πιο υγιείς αγελάδες, πολλή «πράσινη» ενέργεια και βελτίωση των περιβαλλοντολογικών δεικτών.

Οι «ευτυχισμένες» αγελάδες του Caring Dairy απολαμβάνουν καθημερινές πολυτέλειες όπως μασάζ, άφθονη τροφή και νερό, πολύ άσκηση... και αναπαυτικό ύπνο σε ειδικές βάσεις-στρώματα! Γι' αυτό και κατ' επέκταση παράγουν καλύτερης ποιότητας γάλα και καλύτερης ποιότητας γάλα σημαίνει γευστικότερο παγωτό!

 

Δείτε και άλλα ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ εδώ!

Δείτε επίσης

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη

«Κάνε το για εσένα» - Οι διαδικτυακές δραστηριότητες της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών (International Sweeteners Association - ISA) για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στοχεύουν στην ενθάρρυνση των γυναικών να θέσουν ως προτεραιότητα τη διαχείριση του διαβήτη.!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία