Logodiatrofis.gr
Έρευνα

Μπορεί η νηστεία και το λίπος να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου;

Πρόσληψη πρωτεΐνης φαίνεται να επηρεάζει τα επίπεδα της ορμόνης ινσουλίνη αυξητικού παράγοντα-1 (IGF-1), και την ανάπτυξη του καρκίνου.

Στο 2014 Food and Nutrition Conference and Expo in Atlanta, Ca. κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης «Η νηστεία και η κετογονική δίαιτα: Οι επόμενες θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου και την πρόληψη” ο Vincent Longo του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας Davis School of Gerontology, δήλωσε ότι αν και ο περιορισμός των θερμίδων μπορεί να είναι ακραίος, υπάρχει ένα βέλτιστο επίπεδο της μειωμένης πρόσληψης θερμίδων για την βελτίωση της υγείας.

Στην πραγματικότητα, 72 ώρες νηστείας συνδέονται με μειωμένη βλάβη του DNA.

Τα καρκινικά κύτταρα είναι πολύ έξυπνα, είπε ο Longo, και προσαρμόσιμα στην βραχυπρόθεσμη πείνα (δηλαδή, νηστεία).

Έτσι, η βραχυπρόθεσμη νηστεία μπορεί να προστατεύσει τα φυσιολογικά κύτταρα και τα όργανα καθώς θα ευαισθητοποιούνται τα καρκινικά κύτταρα στη χημειοθεραπεία.

Επιπλέον, οι πρωτεΐνες και τα σάκχαρα αυξάνουν τον κίνδυνο της ασθένειας με την ενεργοποίηση γονιδίων που προάγουν τη γήρανση και τις ασθένειες.

Πρόσληψη πρωτεΐνης φαίνεται να επηρεάζει τα επίπεδα της ορμόνης ινσουλίνη αυξητικού παράγοντα-1 (IGF-1), και την ανάπτυξη του καρκίνου.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα του IGF-1 έχουν περισσότερες από τέσσερις φορές τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη και οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα IGF-1 έχει περισσότερο από το διπλάσιο του κινδύνου καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου.

Κατά συνέπεια, οι δίαιτες πουν είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες περιλαμβάνουν συνήθως περισσότερη πρωτεΐνη και συνδέονται με αυξημένη θνησιμότητα από καρκίνο, καρδιαγγειακή νόσο, και άλλες ασθένειες.

Συζητήθηκε επίσης, κατά τη διάρκεια της συνόδου η θετική επίδραση μιας δίαιτας για γλοιοβλαστώματα (όγκοι του εγκεφάλου).

Η Leonora Renda του Παν. Κέντρου Καρκίνου της Αριζόνα, δήλωσε ότι η κέτωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία υπάρχουν αυξημένα επίπεδα των κετονικών σωμάτων σε ιστούς και υγρά του σώματος.

Αυτό συμβαίνει όταν δεν υπάρχει αρκετή γλυκόζη στο σώμα, έτσι ώστε το σώμα καίει το λίπος / λιπαρά οξέα για ενέργεια.

Η αυξημένη επικράτηση των κετονών στο σώμα φαίνεται να έχει μια επίδραση επί της έκφρασης γονιδίων και την ανάπτυξη του όγκου σε ασθενείς με γλοιοβλαστώματα: «Οι κετόνες είναι τοξικές σε κύτταρα γλοιοβλαστώματος», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ