Logodiatrofis.gr
Nutrition Stories

Νικόλαος Πιτσιόρλας: Διατροφή-νηστεία κι ελληνική διατροφή

Νικόλαος Πιτσιόρλας: Διατροφή-νηστεία κι ελληνική διατροφή

Το Nutrition Story του Νικόλαου Πιτσιόρλα που επισημαίνει πως πρέπει να στραφούμε στην παράδοση μας και σε όσα βρήκαμε από τους γονείς και τις γιαγιάδες μας .

Καλημέρα σας από την Χαλκιδική κ.Γρηγοράκη!

Λόγω της τεράστιας προβολής της δουλειάς σας από όλα τα Μ.Μ.Ε. παίρνω την πρωτοβουλία να σας γράψω κάποιες σκέψεις μου αφού είστε ένας από τους πλέον καταρτισμένους επιστήμονες της διατροφολογίας…

Θέτω αμέσως την σκέψη μου… όλες οι προσπάθειες των ειδικών όπως εσείς τείνουν στην απώλεια βάρους… στην απώλεια λίπους και στην καλύτερη υγεία εντέλει… αυτά όλα δεν τα προσφέρει η ελληνική παραδοσιακή διατροφή κι οι νηστείες της Ορθοδόξου πίστεως μας?(αυτά τα 2 είναι το ίδιο πράγμα αφού δεν νοούνταν Έλλην έως και κάποια χρόνια πρίν που να μην βασιζόταν σε αυτόν τον τρόπο ζωής)…

Μέχρι και την δεκαετία του 1960 περίπου η διατροφή μας ήταν βασισμένη στις νηστείες του έτους και στην διατροφή που ελάχιστα συμπεριλάμβανε το κρέας (το κόκκινο ειδικά) τις υπόλοιπες μέρες αυτού… μπορείτε να ερευνήσετε τα ποσοστά καρκίνου τότε ή κι άλλων εκφυλιστικών ή ανιάτων ασθενειών? Θα εκπλαγείτε… ή αν προτιμάτε ερευνήστε αν δεν το έχετε ήδη κάνει την διατροφή των μοναχών μας… αν επομένως στρεφόμασταν στην παράδοση μας και σε όσα βρήκαμε από γονείς και γιαγιάδες μας τότε πόσα θα άλλαζαν προς το καλύτερο?

Δεν καινοτομώ και δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο… μοιράζομαι αυτή την σκέψη για να δούμε τελικά τι προσφέρει το lifestyle... ο εξαμερικανισμός μας κι η απουσία παιδείας και συνέχειας του ελληνικού τρόπου ζωής που πλέον από όλους τους λαούς του κόσμου έχει αναγνωριστεί ως ο ωφελιμότερος για την σωματική αλλά και πνευματική-ψυχική υγεία….

Δεν θα σας κουράσω άλλο… φθάνουν αυτά!

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Πιτσιόρλας

Υπάρχει ένα διατροφικό γεγονός που θα θέλετε να το μοιραστείτε με τους αναγνώστες του Logodiatrofis.gr;

Το «NUTRITION STORIES» έχει σχεδιαστεί για εκείνους τους αναγνώστες μας που επιθυμούν να παρουσιάσουν τη δική τους διατροφική ιστορία/ μυστικό / σκέψεις.

Όλοι έχουμε πολλές και διαφορετικές εμπειρίες που σχετίζονται με τη διατροφικά βιώματα (ορισμένες είναι προσωπικές, ενώ άλλες αφορούν αγαπημένα πρόσωπα).

Μπορείτε να:

 • Εκδηλώσετε χαρά σας για τα κιλά που χάσατε
 • Ευχαριστήσετε το διατροφολόγο σου
 • Γκρινιάξετε για τα κιλά που δεν χάνετε
 • Ενημερώσετε για τα διατροφικά «φάρμακα» σας
 • Παρουσιάσετε τα τρόφιμα που χρησιμοποιείτε για να αναδείξουν την ομορφιά σας
 • Διηγηθείτε πόσο σας βοήθησε η διατροφή που ακολουθήσατε στην αντιμετώπιση κάποιου νοσήματος
 • Υποδείξετε το είδος της φυσικής δραστηριότητας που προτιμάτε
 • Εκμυστηρευτείτε την... «μυστική συνταγή της γιαγιάς»
 • Παρουσιάσετε το φαγητό που φτιάχνετε και για το οποίο είστε περήφανος/η
 • Δώσετε κάποια «μαγική τεχνική/συνταγή/συμβουλή» που νοστιμεύει το φαγητό
 • Ή ακόμα να μοιραστείτε κάποιες γενικές σκέψεις για τη διατροφή

Γιώργος Μ.: «Μου ήταν πλέον πολύ δύσκολο να δέσω και τα κορδόνια από τα παπούτσια μου»

Τίνα Μ.: «Θαύμα»! Χωρίς καμία θεραπεία το πρόβλημα της κνίδωσης άρχισε να υποχωρεί»

Αναστασία Κ.: «Όλοι οι γιατροί μου έλεγαν να χάσω βάρος»

Διαβάστε ΟΛΕΣ τις «Nutrition Stories» των αναγνωστών μας ΕΔΩ !

Μη διστάσετε να γράψετε και εσείς ένα κείμενο για την εμπειρία σας, παρουσιάζοντας το… στους πολυπληθείς επισκέπτες του Logodiatrofis.gr. Στείλτε μας τα δικά σας διατροφικά κείμενα στο info@logodiatrofis.gr ή γράψτε παρακάτω την διατροφική σας ιστορία... (Προαιρετικά μπορείτε να μας στείλετε την φωτογραφία σας)

[adning id="18384"]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ