Logodiatrofis.gr
Τα νεα της ΔιατροφηςΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

Νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Master Nutritionist in Sports Nutrition» της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

Νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Master Nutritionist in Sports Nutrition» της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES - Master Nutritionist in Sports Nutrition

H Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία μέσω του εκπαιδευτικού της κλάδου ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES εμπλουτίζοντας τα εκπαιδευτικά της προγράμματα, ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών του νέου προγράμματος επιμόρφωσης στην Αθλητική Διατροφή “Master Nutritionist in Sports Nutrition” (M.N.S.N.).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Master Nutritionist in Sports Nutrition” αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη επιμόρφωση υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών στην Αθλητική Διατροφή και τη μοναδική στην Ελλάδα, η οποία εκτός από τη θεωρητική κατάρτιση διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους, προσφέρει επιπλέον και τη δυνατότητα περιεκτικής Πρακτικής Άσκησης, Εργαστηρίων, αλλά και Εποπτείας και Ανάλυσης περιστατικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία συνεργάζεται στενά με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσφέροντας τη δυνατότητα και στους εκπαιδευόμενους των Μικτών Προγραμμάτων του («Στρατηγικές Πρόληψης και Διαχείρισης της Παιδικής Παχυσαρκίας» κλπ.) να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στις δομές της, να αποκτήσουν εργαστηριακή εμπειρία, καθώς και να παρακολουθήσουν μέσω εποπτείας πραγματικά περιστατικά.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην Αθλητική Διατροφή “Master Nutritionist in Sports Nutrition” περιλαμβάνει διδακτικές ενότητες, οι οποίες παρουσιάζονται αποκλειστικά από εξειδικευμένους και κορυφαίους επιστήμονες*.

Ενδεικτικές ενότητες που καλύπτονται είναι:

 • Μηχανισμοί παραγωγής ενέργειας κατά την άσκηση
 • Η σημασία των υδατανθράκων, πρωτεϊνών, λιπών και βιταμινών στην αθλητική απόδοση
 • Ισορροπία υγρών κατά την άσκηση
 • Διατροφικά συμπληρώματα με εργογόνο δράση
 • Διατροφικές συστάσεις για αύξηση του μυϊκού ιστού
 • Διατροφικές ανάγκες παιδιών – αθλητών
 • Διατροφική υποστήριξη χορτοφάγων και vegan αθλητών
 • Αθλητική ψυχολογία – τεχνικές ενίσχυσης
 • Διατροφή για elite ποδοσφαιριστές
 • Διατροφή για αποκατάσταση μετά από τραυματισμό
 • Αθλητική Τριάδα
 • Ατομικό περιστατικό

Δείτε τον αναλυτικό Οδηγό Σπουδών!

Δυνατότητες παρακολούθησης

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην Αθλητική Διατροφή: “Master Nutritionist in Sports Nutrition” παρέχεται με δύο επιλογές εκπαίδευσης.

Ως διαδικτυακή ασύγχρονη εξ αποστάσεως (e-Learning) εκπαίδευση και ως μικτή (Blended) εκπαίδευση στην οποία οι εκπαιδευόμενοι, εκτός από το θεωρητικό σκέλος του προγράμματος που πραγματοποιείται μέσω ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανές διαλέξεις και εργαστηριακές ασκήσεις, να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση και εποπτείες σε πραγματικά περιστατικά, με δια ζώσης παρακολούθηση.

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα: elde.gr

Οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Εκπαίδευση “PLUS”

Οι εκπαιδευόμενοι που εγγράφονται εντός προκαθορισμένης ημερομηνίας στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στην Αθλητική Διατροφή “Master Nutritionist in Sports Nutrition “PLUS”, μπορούν να επιλέξουν και την ταυτόχρονη παρακολούθηση του διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος «Βασικές Αρχές Αθλητικής Διατροφής», το οποίο διεξάγεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η επιτυχής ολοκλήρωση του πλήρες προγράμματος οδηγεί παράλληλα και σε απονομή πιστοποιητικού επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ, το οποίο συνοδεύεται από Europass συμπλήρωμα πιστοποιητικού όπου αναγράφονται οι τίτλοι και τα μαθησιακά αποτελέσματα των επιμέρους Θεματικών Ενοτήτων του Εκπαιδευτικού Προγράμματος καθώς και οι 4 μονάδες ECVET που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οι βαθμοί ECVET αποτυπώνουν σε μετρήσιμη μορφή τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που αποκτά ένας εκπαιδευόμενος μέσα από την παρακολούθηση ενός προγράμματος.

Μπορείτε να εγγραφείτε άμεσα στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα PLUS, μέχρι τις 30/09/2021 και να επωφεληθείτε από το διπλό πλεονέκτημα: Έκπτωση 10% επί της αρχικής τιμής και επιπλέον πιστοποιητικό επιμόρφωσης του ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Επιστημονικός Υπεύθυνος:

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης
Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Εκπαιδευτής ΚΕΔΙΒΙΜ του Ε.Κ.Π.Α.
Επιστημονικός Συνεργάτης Τ.Ε.Δ.Δ. Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
Α’ Νευρολογικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α. Αιγινήτειο Νοσοκομείο

*Διδάσκοντες

 • Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, PhD, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
 • Δρ. Κατερίνα Σκενδέρη, PhD, Βιοχημικός – Διατροφολόγος και Διδάσκουσα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
 • Δρ. Ιωάννης Αρναούτης, PhD, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Επιστημονικός Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
 • Μιχάλης Μακρυλλός MSc, Κλινικός Διαιτολόγος – Αθλητικός Διατροφολόγος και Πρόεδρος της Ομάδας Ειδικών Αθλητικής Διατροφής του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.
 • Μαντώ Αγουρίδου, Κλινική Ψυχολόγος, MSc στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Λίγα λόγια για την ΕΛΔΕ STUDIES

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛ.Δ.Ε.) – Hellenic Nutritionists Society, είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την προαγωγή της Διατροφικής – Διαιτολογικής Επιστήμης στην Ελλάδα.

Ο Κλάδος Σπουδών της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES) αποτελεί τον Εκπαιδευτικό της βραχίονα και προσφέρει μία ευρεία γκάμα μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών σε διάφορους τομείς της επιστήμης της διατροφής, τα οποία απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας.

Σκοπός, είναι η ολοκληρωμένη παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε επιστήμονες υγείας με στόχο την αναβάθμιση του γνωστικού τους αντικειμένου. Επιπλέον, για την αρτιότερη επιστημονική κατάρτιση των εκπαιδευομένων παρέχεται πρακτική άσκηση σε πραγματικά περιστατικά, εργαστηριακή εμπειρία και εποπτεία παρακολούθησης.

Τέλος, η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία συνεργάζεται με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), προσφέροντας την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει με σκοπό την εργαστηριακή και πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων των Μικτών Προγραμμάτων του («Στρατηγικές Πρόληψης και Διαχείρισης της Παιδικής Παχυσαρκίας» κλπ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ