fbpx
Logodiatrofis.gr
ΝΕΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΝΑΙ στη σωστή διατροφή – ΟΧΙ στην παιδική ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ!

nai sti sosti diatrofi oxi stin paidiki

Τα ελληνόπουλα είναι εδώ και χρόνια τα πλέον παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη. Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας πρόβλημα για τον ελληνικό πληθυσμό και απαιτεί λύση εδώ και τώρα. Η ποιοτικά λανθασμένη διατροφή, η επιμονή της οικογένειας για διατροφική υπερκατανάλωση, οι ατελείωτες ώρες μπροστά στην τηλεόραση αλλά και οι αυξημένες σχολικές υποχρεώσεις, που δεν αφήνουν χρόνο για παιχνίδι, είναι ορισμένες από τις συνθήκες που ευνοούν την ανεξέλεγκτη αύξηση του βάρους των παιδιών.

Ο έγκριτος κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης εντοπίζει τα αίτια της παιδικής παχυσαρκίας και προτείνει λύσεις διατροφής και φυσικής δραστηριότητας, προσφέροντας στους γονείς τον απόλυτο οδηγό πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο βιβλίο, απαραίτητο για κάθε ευαισθητοποιημένη ελληνική οικογένεια που θέλει να αποτρέψει και να αντιμετωπίσει συμπεριφορές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ανεπιθύμητη αύξηση βάρους στα παιδιά.

Με αφορμή λοιπόν την παρουσίαση του χρήσιμου αυτού βιβλίου υπενθυμίζουμε μερικούς από τους κινδύνους που συνδέεται η παιδική παχυσαρκία και σας παρουσιάζουμε μερικά χρήσιμα tips

Οι συνέπειες της παιδικής παχυσαρκίας

  • Αύξηση του κινδυνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2
  • Αρτηριακή υπέρταση
  • Προβλήματα στη μέση και τα γόνατα
  • Σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών στις κοπέλες
  • Αύξηση του κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων κατά την ενηλικίωση
  • Αίσθημα απόρριψης

Χρήσιμα tips

  • Συμβουλεύστε τους συγγενείς από το να δίνουν γλυκά στο παιδί ανεξέλεγκτα.
  • Δώστε στο παιδί να καταλάβει ότι τα τρόφιμα δεν ωφελούν την υγεία και εξηγήστε του τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν.
  • Καλό είναι να αποφεύγετε τις απαγορεύσεις γιατί μπορεί να επιφέρουν αντίθετα αποτελέσματα.
  • Μην ξεχνάτε να του παρέχετε ένα πλήρες πρωινό που αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και να του δίνετε υγιεινά σνακ να παίρνει μαζί του στο σχολείο.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:
O Δημήτρης Γρηγοράκης είναι MSc κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος και διευθυντής του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Είναι αριστούχος, υποψήφιος διδάκτωρ και επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Διαθέτει τίτλο Master of Science στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και έχει μετεκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων στο Medical Center οf Boston των ΗΠΑ.
Έχει διδάξει Κλινική Διαιτολογία στους φοιτητές του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε ΤΕΛ και ΙΙΕΚ. Από τις αρχές του 2013 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, με αντικείμενο τη διατροφική αξιολόγηση παιδιών. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Διατροφή & Σκλήρυνση κατά Πλάκας M.S. (ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, 2008), Η Νέα Αντιοξειδωτική Δίαιτα ORAC (ΒΗΤΑ Ιατρικές Εκδόσεις, 2010), Η απόλυτη αντιοξειδωτική καλοκαιρινή δίαιτα (Εκδόσεις Λυμπέρη, 2011), Η νέα αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC σε 81 συνταγές (Εκδόσεις Λυμπέρη, 2011), Ημερολόγιο Διατροφής 2013 (Εκδόσεις Μίνωας, 2012), Θερμιδομετρητής & Αντιοξειδωτική δράση τροφών (Εκδόσεις Μίνωας, 2013), Ημερολόγιο Διατροφής 2014 (Εκδόσεις Μίνωας, 2013). Επίσης, έχει συγγραφική συμμετοχή στα βιβλία: Παθολογία του Λεμφικού συστήματος, του Β. Τσακρακλίδη (Εκδόσεις Ζεβελεκάκης, 2011), Η Επανάσταση της Νεότητας, της Α. Παπίρη (Εκδόσεις Μίνωας, 2011) και Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε!, της Eπιστημονικής Oμάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, 2012).

Είναι επίσης εκδότης του περιοδικού Λόγω… διατροφής και ιδρυτής των logodiatrofis.gr, care24.gr και activekids.gr. Έχει διατελέσει Γ. Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Ατόμων με ΣΚΠ και Πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

 

Για να ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤO ΒΙΒΛΙO

 

Συμπληρώστε τη Φόρμα Παραγγελίας που θα βρείτε ΕΔΩ!

http://logodiatrofis.gr/2012-06-28-06-35-44/2012-06-28-06-58-18/1801-dimitris-grigorakis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ