Logodiatrofis.gr
Ζυμαρικά Μαγειρεύω - Προστατεύω Συνταγές

Muffins μήλου με frosting φράουλας

muffins milou frosting fraoulas

Μία επίκαιρη συνταγή, λόγω εποχής, για γλυκό της Ντίνας Νικολάου που προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά.

  • Προετοιμασία: 20´

  • Ψήσιμο: 20´

  • Μερίδες: 12

ΥΛΙΚΑ

Για τα muffins

  • 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla, χλιαρή
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 2 μέτρια κόκκινα μήλα, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
  • 60 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

Για το frosting

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla, παγωμένη
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, παγωμένο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 50 γρ. πουρέ από φρέσκες φράουλες
  • 2-3 σταγόνες ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  2. Βουτυρώνω ελαφρά 1 ταψάκι με 12 θήκες για μάφινς και το αφήνω στην άκρη.
  3. Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  4. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα (περίπου 6-7 λεπτά).
  5. Προσθέτω το αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και μόλις ενωθούν στο μείγμα προσθέτω το μείγμα του αλεύρου, την χλιαρή κρέμα γάλακτος, την βανίλια και το τριμμένο μήλο.
  6. Συνεχίζω το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμη και σταματάω το μίξερ.
  7. Προσθέτω τα καρύδια και ανακατεύω με μια μαρίζ.
  8. Μοιράζω το μείγμα στο ταψάκι γεμίζοντας τις θήκες κατά τα ¾ του ύψους.
  9. Ψήνω τα μάφινς για 20 λεπτά.
  10. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή, αποσύρω από το φούρνο.
  11. Βγάζω τα μάφινς από το ταψάκι και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά. Διακοσμώ τα μάφινς με το frosting φράουλας και σερβίρω.

Για τo frosting

  1. Βάζω το τυρί κρέμα, την κοσκινισμένη άχνη και τον πουρέ φράουλας και το χρώμα ζαχαροπλαστικής (αν το χρησιμοποιήσω) στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το φτερό προσθέτοντας σταδιακά την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει και να φουσκώσει η κρέμα.
  2. Αδειάζω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

dimitris grigorakis pyramida

Μία επίκαιρη συνταγή, λόγω εποχής, για γλυκό της Ντίνας που προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά.

Μήλα και φράουλες είναι πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η πυκνογενόλη και το λυκοπένιο. Αποστολή τους είναι να εξουδετερώνουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τα κύτταρα από την γήρανση και την καταστροφή.

Ταυτόχρονα, το αγελαδινό βούτυρο παρέχει πλουσιοπάροχα ασβέστιο και βιταμίνη D, θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την απόλυτη θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Την εποχή του κορωναιού κάθε επιπλέον προσθήκη βιταμίνης D από τρόφιμα που την περιέχουν σε αφθονία όπως είναι το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και το τυρί είναι πολύτιμη και πολύ σημαντική.

Στο θρεπτικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και την φανταστική γεύση που προκύπτει από την ανάμιξη μοναδικών τροφίμων με υψηλή διατροφική αξία.

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ 
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ