Logodiatrofis.gr
Γυναικα

Τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα στο μπάνιο είναι το μυστικό της ευεξίας!

Τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα στο μπάνιο μπορούν να σου χαρίσουν την ευεξία που αναζητούσες.

Μάθε παρακάτω πως και γιατί!

Ήρθε η ώρα να μάθεις το μυστικό των 30 δευτερολέπτων… Το μυστικό του μπάνιου που θα αλλάξει για πάντα την υγεία του σώματος σου και αυτό εξηγείτε βεβαίως και επιστημονικά.

Αφού κάνεις το καυτό σου μπάνιο, γύρισε το νερό ξαφνικά στο πιο κρύο την στιγμή που είσαι όλη κάτω από αυτό.

Ναι, μιλάω σοβαρά. Ναι, ακόμα και τον χειμώνα. Δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται και τα οφέλη υπερτερούν κατά πολύ από το σοκ που θα νιώσεις. Trust me!

Για όσες από εμάς είμαστε εθισμένες στα ζεματιστά ντους, γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να κάνουμε το μυστικό των τελευταίων 30 δευτερολέπτων!!
Πρώτα απ ‘όλα, το πολύ ζεστό ντους δεν είναι καλό για κανέναν. Στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε ζεστό ντους, για να μην στεγνώσει και ερεθιστεί το δέρμα μας. Επιπλέον, τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής μας αγαπούν το κρύο νερό.
Ένα κρύο ξέβγαλμα ηρεμεί κάθε στρες που μπορεί να έχει προκαλέσει το ζεστό νερό στο ευαίσθητο, λεπτό δέρμα κατά μήκος του τριχωτού της κεφαλής, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ξεφλούδισμα ή φαγούρα.
Δίνει επίσης λίγη επιπλέον λάμψη, γι’ αυτό και πολλοί επαγγελματίες ειδικοί στα μαλλιά πλένουν τα μαλλιά με δροσερό νερό.

Και ενώ το κρύο νερό μπορεί να σε “ξυπνήσει”, δροσίζει επίσης τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος σου, καθιστώντας ευκολότερο να σε αποκοιμήσει τη νύχτα αν κάνεις βραδινό ντους. Το κρύο νερό έχει παρόμοια επίδραση στο υπόλοιπο σώμα.

Θα παρατηρήσεις πιο απαλό δέρμα, ειδικά αν υποφέρεις από ξηρότητα το χειμώνα. Και ενώ οι πόροι δεν ανοίγουν και κλείνουν όπως οι πόρτες (οι πόροι στην πραγματικότητα δεν κλείνουν ποτέ εντελώς), συστέλλονται ελαφρώς με μια ορμή κρύου νερού, δίνοντας στο δέρμα μια πιο λεία και σφιχτή εμφάνιση.

Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις όλο το ντουζ σου με κρύο νερό (αν και είμαι σίγουρη ότι θα είναι ωφέλιμο). Δώσε αυτά τα 30 δευτερόλεπτα στο σώμα σου και χάρισε στην υγεία σου το μεγαλύτερο δώρο!!

Αν και είναι άβολο στην αρχή, μόλις το νερό χτυπήσει το κάτω μέρος της πλάτης σου ακριβώς πάνω από την ουρά, εμφανίζεται ένα μυρμήγκιασμα, αίσθηση αβαρούς σε όλο το σώμα σου. Αν είναι από την ενισχυμένη κυκλοφορία ή τη στιγμιαία κίνηση της λέμφου είναι άγνωστο, αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι αισθάνεσαι ευφορία.

Αν 30 δευτερόλεπτα κρύου φαίνονται σαν μια αιωνιότητα, σε προσκαλούμε να το δοκιμάσεις. Στην πραγματικότητα, 30 δευτερόλεπτα είναι περίπου ο χρόνος που χρειάζεται για να εκτεθεί κάθε κομμάτι του σώματος στο κρύο νερό, συμπεριλαμβανομένων των μασχαλών, των μαλλιών, του προσώπου και των δυσπρόσιτων περιοχών. Πριν το καταλάβεις – μπουμ – τελείωσες.

Για να αισθανθείς όλα τα οφέλη των 30 δευτερολέπτων με κρύο μπάνιο, γύρισε το νερό κρύο και κάνε πίσω. Περίμενε να πέσει η θερμοκρασία, δοκιμάζοντάς το με ένα πόδι ή το χέρι.

Βάλε ένα πόδι κάθε φορά, μετά τον κορμό σου και μετά το πρόσωπο. Γύρισε και χτύπησε την πλάτη σου με το νερό, σηκώνοντας τα χέρια σου και βρέχοντας πλήρως τα μαλλιά σου. Τέλος, άφησε το κρύο νερό να χτυπήσει το κάτω μέρος της πλάτης σου για λίγα δευτερόλεπτα για να βιώσεις το στιγμιαίο χτύπημα ενδορφίνης.

Συντάκτρια: Λιάνα Ανδρεοπούλου Bestofyou Team

Αρχική δημοσίευση στο bestofyou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ