Μια πρόκληση που δεν μπορείτε να αρνηθείτε. Μια πλούσια σε γεύση μους σοκολάτας φτιαγμένη με παρθένο ελαιόλαδο GAEA και αρωματισμένη με πορτοκάλι.
- ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ : 3 ώρες 20 λεπτά
- ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΥΛΙΚΑ
- 270 γρ. κουβερτούρα υγείας με τουλάχιστον 70% κακάο
- 80 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο GAEA Fresh
- 5 μεγάλα αβγά βιολογικής γεωργίας
- 150 γρ. ζάχαρη
- αλάτι
- 30 ml λικέρ πορτοκαλιού
- ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
- Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια από τα αυγά σε δυο μπολ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λικέρ
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι σε μαρέγκα.
- Ενώνουμε τη μαρέγκα με το μείγμα σοκολάτας και ρίχνουμε τα ¾ από το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μοιράζουμε τη μους σε μπολ η ποτήρια
- Την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες ή και παραπάνω.
- Σερβίρουμε, ρίχνοντας λίγο ξύσμα πορτοκαλιού πάνω στη mousse