Logodiatrofis.gr
Ασφάλεια τροφίμων

Μόλυβδος: Νέος επιμολυντής στην κουζίνα σας

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να αποφύγετε την έκθεση στο μόλυβδο:

•Μην αποθηκεύετε όξινα τρόφιμα, όπως π.χ. χυμούς φρούτων, σε κεραμικά δοχεία.
•Αποφύγετε ή περιορίστε, σε ειδικές μόνο περιπτώσεις, τη χρήση αντικών ή συλλεκτικών κουζινικών για τρόφιμα και ποτά.
•Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα των διακοσμητικών κεραμικών: “Όχι για χρήση τροφίμων-Μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση” ή “Μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς” και μην τα χρησιμοποιείται για την προετοιμασία ή την αποθήκευση τροφίμων.

Κωνσταντίνος Αποστολάκης,
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ