Logodiatrofis.gr
Ειδικα ΘεματαΣυνέντευξη

Μιχάλης Μάνθος: Ποια είναι η σημασία των ζυμαρικών στην διατροφή μας;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι υδατάνθρακες συμβάλλουν σημαντικά στην ανανέωση των κυττάρων και σε πολλές άλλες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Τα ζυμαρικά αποτελούν παράλληλα μία από τις αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων. Έχοντας την ίδια αγάπη για τα ζυμαρικά, η βαθιά γνώση, παράδοση και προσήλωση της Barilla στην παραγωγή άριστων προϊόντων οδήγησαν στο σημερινό θαύμα της γεύσης Barilla.

Ποια είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ζυμαρικών Barilla Ολικής Αλέσεως;

Τα ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως της Barilla παρασκευάζονται από 100% σιμιγδάλι Ολικής Αλέσεως υψηλής ποιότητας και διατηρούν όλα τα χαρακτηριστικά των ζυμαρικών της Barilla από «κανονικό» σιμιγδάλι, όπως είναι η “all dente” γεύση τους,  η άψογη μαγειρική τους απόδοση, το άριστο χρώμα, και οι αγνές πρώτες ύλες.

Κύρια χαρακτηριστικά των ζυμαρικών Ολικής Αλέσεως της Barilla είναι η ιδιαίτερα πλούσια γεύση τους και η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που είναι διπλάσια από τα ζυμαρικά από «κανονικό» σιμιγδάλι (τα ζυμαρικά Barilla Oλικής Αλέσεως περιέχουν 6% σε φυτικές ίνες). Η κατανάλωση μίας μερίδας ζυμαρικών Ολικής Αλέσεως Barilla καλύπτει περίπου το 20% της ημερήσιας ποσότητας που χρειάζεται ο οργανισμός μας σε φυτικές ίνες.

Υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στην παραγωγική διαδικασία των ζυμαρικών Barilla Oλικής Αλέσεως;

H διαδικασία παρασκευής των ζυμαρικών που ακολουθεί η Barilla από την επιλογή του σιταριού μέχρι και τη συσκευασία του τελικού προϊόντος και την αποθήκευση, βασίζεται πάντα στον συνδυασμό των πιο σύγχρονων τεχνολογικά μεθόδων και το μεράκι της παράδοσης.

Για την απόκτηση 100% σιμιγδαλιού Ολικής Αλέσεως ακολουθείται μια μοναδική παραγωγική διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός παραγωγικών σταδίων αλέσματος και διαχωρισμού που φτάνει τα 70 παραγωγικά στάδια.

Η άριστη διαδικασία αλέσεως επιτρέπει να έχουμε ένα απόλυτα ομοιογενές σιμιγδάλι Ολικής Αλέσεως ιδανικό για ζυμαρικά και άριστης ποιότητας. Έτσι τα ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως της Barilla περιέχουν και τα 3 μέρη του σπόρου διατηρώντας όλα τα θρεπτικά του συστατικά. Παράλληλα εφαρμόζονται πιστά όλοι οι αυστηροί κανονισμοί και πρότυπα της Barilla σε όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Πώς τα Ζυμαρικά Ολικής αλέσεως Barilla συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας και διατροφής του καταναλωτή;

Η κατανάλωση προϊόντων Ολικής Αλέσεως άρα και των ζυμαρικών Ολικής Αλέσεως από τη Barilla είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την καλή υγεία του οργανισμού μας.  Τα Ζυμαρικά Barilla Ολικής Αλέσεως με τις φυτικές ίνες που περιέχουν συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και σε συνδυασμό με τους σύνθετους υδατάνθρακες συντελούν ώστε να προκαλείται το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα, ελέχγοντας έτσι το βάρος για μια καλύτερη σιλουέτα.

Παράλληλα, τα ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως (όταν καταναλώνονται στην ενδεικνυόμενη ποσότητα) μπορούν να αποτελέσουν επιλογή διατροφής ακόμα και για άτομα με διαβήτη (ύστερα από συμβουλή διαιτολόγου), αφού περιορίζουν την αύξηση των επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα, διατηρώντας έτσι σε επιθυμητά επίπεδα τις 2 αυτές ουσίες στον οργανισμό μας. 

Επίσης στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και σωστής σωματικής άσκησης μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Γενικότερα συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία και ενέργεια του οργανισμού μας

Ποια είναι η ανταγωνιστική θέση των Ζυμαρικών Barilla Ολικής Αλέσεως στην κατηγορία των ζυμαρικών Ολικής Αλέσεως?

Τα ζυμαρικά Barilla Oλικής Αλέσεως είναι ο “leader” στην κατηγορία των ζυμαρικών Ολικής Αλέσεως και τα προτιμάει περίπου ένας στους δύο καταναλωτές. Η μοναδική και πλούσια γεύση τους σε συνδυασμό με τις δυναμικές προωθητικές ενέργειες έχουν καταστίσει τα ζυμαρικά Barilla Oλικής Αλέσεως πρωταγωνιστή στην κατηγορία.

Η Barilla θα συνεχίσει να επευνδύει σε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας έχοντας σαν γνώμονα τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες αλλά την σημαντικότητα των διατροφικών μας επιλογών στην καθημερινότητα μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ