Ειδήσεις

Σωστή διατροφή για καλύτερη υγεία Με άποψη...

Από σήμερα εγκαινιάζουμε εδώ στο Logodiatrofis.gr την τακτική εβδομαδιαία επικοινωνία μας, με στόχο την έγκυρη ενημέρωσή σας.

Λένε ότι «ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος» και όπως φαίνεται αυτό πράττω κι εγώ. Με τη στήλη αυτή εκπληρώνω την ανάγκη μου για άμεση επικοινωνία με τους αναγνώστες…

Αυτό δηλαδή που έκανα και πριν από πολλά χρόνια, όταν ξεκινούσα την καριέρα μου την 6αετία 1992-1997, στην τότε κορυφαία καθημερινή εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Μετά λοιπόν από 20 χρόνια και με πολυάριθμες ώρες τηλεοπτικής παρουσίας στο ενδιάμεσο, επιστρέφω στην πρώτη μου αγάπη… Την έντυπη και σε ηλεκτρονικό επίπεδο πλέον διατροφολογική αρθρογραφία!

Ως επιλογή εναρκτήριου θέματός θέλησα να σας εξηγήσω με απλά λόγια τι σημαίνει διατροφή και ποια η σημασία της για την υγεία

Διατροφή λοιπόν είναι ότι τρώμε ή πίνουμε για την κάλυψη των θρεπτικών αναγκών μας. Φανταστείτε δηλαδή κάτι σαν τα καύσιμα που χρησιμοποιούμε στα μέσα μεταφοράς. Και όπως ακριβώς συμβαίνει με τα καύσιμα έτσι και με τα τρόφιμα, εκείνα που είναι καλής ποιότητας εξασφαλίζουν τη μέγιστη διάρκεια ζωής του Μέσου και του ίδιου μας του οργανισμού, αντίστοιχα.

Η επιλογή ανώτατης ποιότητας συστατικών είναι μείζονος σημασίας για τη ζωτική λειτουργία αμφοτέρων. Τι σημαίνει αυτό? Ότι στην περίπτωση της διατροφής που εδώ μας ενδιαφέρει, για να έχουμε καλύτερη υγεία θα πρέπει να φροντίζουμε να εκπληρώνουμε στο έπακρο αυτή την συνθήκη. Στην αντίθετη περίπτωση το σώμα θα μας εκδικηθεί καταδικάζοντας μάς με την πάροδο της ηλικίας να υποστούμε οδυνηρές παθολογικές συνέπειες.

Επομένως, σωστή διατροφή για καλύτερη υγεία αλλά και γιατί, πολύ απλά: Λόγω διατροφής… έχουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής!

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Κολωνάκι: Σκουφά 32 & Δημοκρίτου, ΤΚ. 106 73Τηλ.: 2103647517, 2103617502, 2103615603 - Fax: 2103615603
Άνω Πατήσια: Πρόμπονα 27 & Επινίκου, ΤΚ. 111 43Τηλ.: 2102520977, 2102582465 - Fax: 2102582465
Email: grigorakis@logodiatrofis.gr

Δείτε επίσης

Ζάχαρη και καρκίνος: Πρέπει να ανησυχούμε;

Ζάχαρη και καρκίνος: Πρέπει να ανησυχούμε;

Ζάχαρη ναι ή όχι στον καρκίνο; Τα καρκινικά κύτταρα παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες σε γλυκόζη. Αλλά και ο πολλαπλασιασμός τους αυξάνεται ανάλογα με τη συσσώρευση της γλυκόζης. Ωστόσο, η γλυκόζη δεν αποτελεί 'τροφή' μόνο των καρκινικών αλλά και των υγιών κυττάρων. Το πρόβλημα τελικά φαίνεται να εντοπίζεται στην ινσουλίνη...!

Ελαιόλαδο: Το απόλυτο ελληνικό 'φάρμακο'

Ελαιόλαδο: Το απόλυτο ελληνικό 'φάρμακο'

Γιατί «όσο πιο πικρό – τόσο πιο καλό»; Γιατί θα πρέπει να φυλάσσεται σε γυάλινο σκούρο μπουκάλι και να διατηρείται σε σκιερό και δροσερό μέρος; Πως 2-3 κουταλιές της σούπας ωμό πικρό αγουρέλαιο καθημερινά, το «γιατρό κάνουν πέρα»; Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ελαιόλαδο…!

Φροντίδα

Παιδί

Ο φορέας

Η εταιρεία