Μια εναλλακτική συνταγή για να απολαύσεις τα μανιτάρια!
Υλικά (4 άτομα)
- 1 κιλό μανιτάρια λευκά
- ½ κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
- 200 γρ. βούτυρο
- 2 ζωμοί κότας
- 1½ λίτρο καυτό νερό
- 3-4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και μετά λιώνουμε τη μισή ποσότητα από αυτά στο μπλέντερ και κόβουμε σε φέτες την άλλη μισή.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του βουτύρου, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και σοτάρουμε τις φέτες και τα τρίμματα των μανιταριών και το τριμμένο κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακατεύουμε κατά περιόδους και κλείνουμε με καπάκι έως ότου τα μανιτάρια μαλακώσουν.
- Συμπληρώνουμε με το καυτό νερό και τους ζωμούς κότας, ανακατεύουμε έως ότου διαλυθούν οι μεριδούλες του ζωμού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.
- Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε 4-6 κουταλιές νερό και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας αραιός χυλός.
- Ρίχνουμε τον αραιωμένο χυλό στη σούπα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σούπα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να μη μας σβολιάσει.
- Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε για να αποκτήσει η σούπα μας γυαλιστερή υφή, χρώμα και γεύση.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.