Logodiatrofis.gr
Ζυμαρικά Μαγειρεύω - Προστατεύω

Μακαρονάδα με ψητές πιπεριές και τσίπουρο

makaronada psites piperies tsipouro

Η υπέροχη συνταγή για Μακαρονάδα με ψητές πιπεριές και τσίπουρο της Ντίνας Νικολάου, προσφέρει πέρα από την εξαιρετική γεύση και ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων.

makaronada psites piperies tsipouro

Μακαρονάδα με ψητές πιπεριές και τσίπουρο

Μακαρονάδα με ψητές πιπεριές και τσίπουρο Μακαρονάδα με ψητές πιπεριές και τσίπουρο Εκτύπωση
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
Nutrition facts: Θερμίδες Λίπος
Βαθμολογία 5.0/5
( 2 ψήφισαν )

Υλικά

    • 500 γρ. μακαρόνια Νο 2 ΗΛΙΟΣ
    • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
    • 100 γρ. ψίχουλα ψωμιού
    • 2 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα ρίγανης
    • 80 γρ. σκληρό τυρί Δανίας, Arla, τριμμένο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
    • 500 γρ. ψημένες πιπεριές από βάζο, στραγγισμένες
    • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
    • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
    • 1 πρέζα μπούκοβο, πικάντικο
    • 100 γρ. πελτέ ντομάτας
    • 120 ml τσίπουρο
    • 3 κουτ. γλυκού μηλόξιδο
    • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
    • 3 κουτ. σούπας αλατισμένο βούτυρο Lurpak
    • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια αλ ντέντε.
  2. Κρατάω 1½ φλιτζάνι από το νερό του βρασμού και σουρώνω τα μακαρόνια σε σουρωτήρι.
  3. Βάζω τις ψητές πιπεριές στο μούλτι και τις πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
  4. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω 30 γρ. (περίπου 2 κουταλιές) από το βούτυρο να ζεσταθεί.
  5. Ρίχνω τα ψίχουλα και 1 κουταλιά ρίγανη και μαγειρεύω ανακατεύοντας για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα ψίχουλα.
  6. Προσθέτω το σκληρό τυρί και τηγανίζω για 2 λεπτά ακόμη.
  7. Αδειάζω τα ψίχουλα σε ένα πιάτο και τα αφήνω στην άκρη.
  8. Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και βάζω το υπόλοιπο βούτυρο να ζεσταθεί.
  9. Ρίχνω την ψιλοκομμένη πιπεριά, τα κρεμμύδια, τους μαραθόσπορους, την υπόλοιπη ρίγανη και το μπούκοβο και σοτάρω για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και η πιπεριά.
  10. Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω τον πελτέ και το ξύδι και μαγειρεύω για 2 λεπτά.
  11. Προσθέτω τον πουρέ πιπεριάς, το τσίπουρο, το 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά, την κρέμα γάλακτος και το αλατισμένο βούτυρο.
  12. Σιγομαγειρεύω για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  13. Δοκιμάζω και αλατοπιπερώνω, προσθέτω τα βρασμένα μακαρόνια, τον μαϊντανό και αν είναι πολύ πυκνή η σάλτσα, το υπόλοιπο νερό των ζυμαρικών.
  14. Μοιράζω τα μακαρόνια στα πιάτα και πασπαλίζω με τα καβουρδισμένα ψίχουλα.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκηdimitris grigorakis pyramida

Η υπέροχη αυτή συνταγή της Ντίνας, προσφέρει πέρα από την εξαιρετική γεύση και ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων.

 

Τα ζυμαρικά έχουν υψηλή θρεπτική αξία αφού βρίσκονται στη βάση της Πυραμίδας.

 

Περιέχουν ένα ποσοστό εύπεπτων πρωτεϊνών καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλουν στην καλή λειτουργία του νευρομυικού μας συστήματος και διευκολύνουν την παροχή στον οργανισμό ενέργειας.

 

Μία μικρή μερίδα μακαρόνια (140 γρ) περιέχει λιγότερο από 1 γρ λίπους και μόνο 220 θερμίδες, περίπου 15% των ημερήσιων θερμιδικών απαιτήσεων, ενώ περιέχει 43 γρ υδατάνθρακες και 8γρ πρωτεΐνες.

 

Οι πιπεριές έχουν μεγάλη αντιοξειδωτική αξία και προστατεύουν τον οργανισμό από χρόνιες νόσους και παθήσεις.

 

Τέλος, η παρουσία του βουτύρου, της κρέμας γάλακτος και του τυριού Δανίας, «απογειώνει» θρεπτικά τη συνταγή με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα τους στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά και βέβαια σε ασβέστιο για ισχυρά οστά.

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ
μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ