Το μαγείρεμα με λίγο λάδι μπορεί να προσθέσει γεύση και καλό λίπος στο γεύμα σας. Απλά να είστε προσεκτικοί και να μην το παρακάνετε.
Η American Heart Association συνιστά:
- Το ελαιόλαδο, το οποίο βρίσκεται σε μια ποικιλία γεύσεων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το ψήσιμο, το ψήσιμο στη σχάρα και το τσιγάρισμα.
- Το φυστικέλαιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε σπιτικό φυστικοβούτυρο.
- Tο σησαμέλαιο, το οποίο είναι πολύ υγιεινό και διαθέσιμο για τολμηρές γεύσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές ινδικές γεύσεις και κινέζικα πιάτα.
- Τα φυτικά έλαια, τα οποία είναι κατασκευασμένα από μία ποικιλία φυτών και έχουν μια ήπια γεύση.
Δήμητρα Σταμούλη,
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Χολαργός
dhmhtra_stam@hotmail.com
Διαβάστε επίσης
Τρώτε σωστά για να θυμάστε καλά!
Έξυπνες ιδέες για να δελεάσετε τα παιδιά σας να καταναλώσουν φρούτα και λαχανικά