Logodiatrofis.gr
ΜαγειρευτάΣυνταγές

Πατάτες σαν τηγανητές αλλά στο φούρνο

Όπως τηγανητές αλλά στον φούρνο; Ναι γίνεται.

Τραγανές χρυσαφένιες πατάτες βγαλμένες από τον φούρνο με ελαιόλαδο GAEA και καπνιστή πάπρικα. Δοκιμάστε τις. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά…

Χρόνος εκτέλεσης: 55΄

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 kg πατάτες βιολογικής καλλιέργειας
  • 90 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο GAEA Π.Ο.Π. Καλαμάτα
  • Χοντρό αλάτι
  • Πιπέρι φρέσκο
  • 1 κ/γ καπνιστή πάπρικα

Προετοιμασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στην αντίσταση πάνω κάτω στους 220°C /450 F
  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. περίπου 
  • Τις βάζουμε σε μπολ με νερό και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Εκτέλεση

  • Στραγγίζουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και τις στρώνουμε σε ταψί. Τις περιχύνουμε με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο GAEA Καλαμάτα
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά στον προθερμασμένο μας φούρνο. 
  • Τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
  • Στην συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο μας στους 200°C και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Σερβίρουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ