Όπως τηγανητές αλλά στον φούρνο; Ναι γίνεται.
Τραγανές χρυσαφένιες πατάτες βγαλμένες από τον φούρνο με ελαιόλαδο GAEA και καπνιστή πάπρικα. Δοκιμάστε τις. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά…
Χρόνος εκτέλεσης: 55΄
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 kg πατάτες βιολογικής καλλιέργειας
- 90 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο GAEA Π.Ο.Π. Καλαμάτα
- Χοντρό αλάτι
- Πιπέρι φρέσκο
- 1 κ/γ καπνιστή πάπρικα
Προετοιμασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στην αντίσταση πάνω κάτω στους 220°C /450 F
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. περίπου
- Τις βάζουμε σε μπολ με νερό και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
Εκτέλεση
- Στραγγίζουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και τις στρώνουμε σε ταψί. Τις περιχύνουμε με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο GAEA Καλαμάτα
- Ψήνουμε για 25 λεπτά στον προθερμασμένο μας φούρνο.
- Τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
- Στην συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο μας στους 200°C και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Σερβίρουμε