Logodiatrofis.gr
Μαγειρεύω - Προστατεύω Γευστικά σνακ

Μαφινοταρτάκια με τυριά και παντζάρι

mafinotartakia tyria pantzari

Υπέροχη πρόταση, γευστική και πλούσια σε θρεπτική αξία για Μαφινοταρτάκια με τυριά και παντζάρι, από την Ντίνα Νικολάου.

mafinotartakia tyria pantzari

Μαφινοταρτάκια με τυριά και παντζάρι

Μαφινοταρτάκια με τυριά και παντζάρι Μαφινοταρτάκια με τυριά και παντζάρι Εκτύπωση
Μερίδες: 6 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
Nutrition facts: - Θερμίδες - Λίπος
Βαθμολογία 5.0/5
( 9 ψήφισαν )

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 150 γρ. μείγμα τυριών pasta & gratinar, Arla
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% Arla
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 4 παντζάρια, βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  2. Βουτυρώνω καλά 6 θήκες για μάφινς.
  3. Απλώνω τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και κόβω σε 6 μεγάλα τετράγωνα.
  4. Βάζω τα σφολιατάκια στο ταψάκι και τα πιέζω για να καλύψω καλά τον πάτο και τα τοιχώματα.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα.
  6. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τα 100 γρ. από το μείγμα τυριών και τα ψιλοκομμένα παντζάρια.
  7. Ανακατεύω και μοιράζω το μείγμα στα σφολιατάκια.
  8. Πασπαλίζω με το υπόλοιπο μείγμα τυριών και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά.

Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκηdimitris grigorakis pyramida

Υπέροχη πρόταση, γευστική και πλούσια σε θρεπτική αξία!

Το παντζάρι δεν προσφέρει μόνο ξεχωριστή γεύση αλλά και πολλά ευεργετικά συστατικά για την υγεία. Περιέχει ποσότητα φυλλικού οξέος, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, συμβάλλει στην αναγέννηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και παράλληλα προστατεύει όλες τις αρτηρίες. Ακόμα, παρουσιάζει σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες ενώ είναι αξιοσημείωτη και η περιεκτικότητα του σε φυτικές ίνες.

Η παρουσία των τυριών στη συνταγή αυξάνει την περιεκτικότητα του γεύματος σε πρωτεΐνη, παρέχοντάς σας με αυτό τον τρόπο καλύτερο κορεσμό με περιορισμένες θερμίδες! Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι παρέχει στο σώμα μας τα απαραίτητα αμινοξέα που τα χρησιμοποιεί για την παραγωγή σημαντικών χημικών του σώματος όπως ενζυμα, ορμόνες και αντισώματα, για την επισκευή κατεστραμμένων κυττάρων και την ανάπτυξη νέων κυττάρων.

Βρείτε εδώ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ της σειράς ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ μαζί με τα διατροφικά τους σχόλια!

Περισσότερες συνταγές της Ντίνας Νικολάου θα βρείτε και στο dinanikolaou.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ