Logodiatrofis.gr
Με αποψη... (dGrigorakis blog)

Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Δεν σταματά να απολαμβάνει πρωτιές και να πρωτοπορεί!

logo epistimoniki omada logodiatrofis

Ξεκινήσαμε δειλά πριν ακριβώς 27 χρόνια! Το τοπίο τότε στο χώρο της Διαιτολογικής Υποστήριξης ήταν θολό…

Ινστιτούτα, ανειδίκευτοι ιατροί, αισθητικοί και ένα σωρό εμπειρικοί αναλάμβαναν ανεύθυνα τα περιστατικά αδυνατίσματος της εποχής εκείνης. Ανοίξαμε το δρόμο, καθιερώνοντας το ρόλο του επιστήμονα ιδιώτη επαγγελματία διαιτολόγου. Λίγο μετά και πάλι πρώτοι στα Μ.Μ.Ε., αρχικά στα Έντυπα και λίγο αργότερα στα Τηλεοπτικά επιβάλλαμε τη στήλη (ενότητα) του Διατροφολόγου εμπνέοντας το σεβασμό στην (αμειβόμενη) παρουσία και την επιστημονικότητά μας.

Με τον τρόπο αυτό, πρώτοι εισαγάγαμε την έγκυρη και επιστημονική διατροφική ενημέρωση κυριολεκτικά σε κάθε ελληνικό σπίτι. Λίγο αργότερα, το 2003, με αφορμή το βιβλίο «Διατροφή & Σκλήρυνση κατά Πλάκας (M.S.)», αναδείξαμε τη αξία της Διαιτολογικής παρέμβασης στην αυτοάνοση αυτή πάθηση. Αυτό αποτέλεσε με τα χρόνια μία μεγάλη κατάκτηση διότι αυτονόητα ο Διατροφολόγος διείσδυσε με την αξία του σε ένα καθαρά ιατροκρατούμενο πεδίο.

Το κυριότερο στο σημείο αυτό είναι ότι καταφέραμε να αναστρέψουμε ριζικά τον τότε σχεδόν «απαξιωμένο» ρόλο του Διαιτολόγου από την ιατρική κοινότητα. Το 2010 δημιουργήσαμε το διατροφικό life style εκδίδοντας τη δίαιτα «best seller”, τη δίαιτα ORAC. Πολύ τότε μας χλεύασαν, αλλά στο τέλος όλοι παραδέχτηκαν τη σημασία των αντιοξειδωτικών και τα χρησιμοποίησαν στην καθημερινή τους διατροφολογική πρακτική ως μέσο προστασίας της υγείας.

Το περιοδικό μας το «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» πρώτο καθιέρωσε την τακτική διατροφική ενημέρωση και έγινε ένθετο σε εφημερίδες υψηλής πανελλαδικής κυκλοφορίας (“ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ” και “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ”). Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τα site μας: Logodiatrofis.gr, Care24.gr και Activekids.gr.  Σήμερα, με την έκδοση ενός μοναδικού βιβλίου για τα ελληνικά βιβλιογραφικά δεδομένα «ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ, ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ» υποδεικνύουμε το χώρο της μελλοντικής κατεύθυνσης των επιστημονικών και επαγγελματικών ενδιαφερόντων των Διατροφολόγων. Διευρύνουμε την επιστημοσύνη μας με διαρκή επιμόρφωση και ακαδημαϊκούς τίτλους (μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς) που δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης!

Στα πεδίο της εναλλακτικής διατροφικής ενημέρωσης του κοινού και πάλι πρώτοι προσδιορίζουμε την κατεύθυνση των προσεχών προσπαθειών όλων των συναδέλφων. Δεν αντιλέγω ότι ένας σοβαρός χώρος ενημέρωσης είναι τα επιστημονικά συνέδρια. Υπάρχει όμως και ένας άλλος που είναι πιο πλατύς και περισσότερο μαζικός, και αυτός είναι ο… δρόμος, το πεζοδρόμιο!

Εδώ και δέκα χρόνια, από το 2007 ανελλιπώς, εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στο δρόμο και στις πλατείες με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απήχηση των αρχών και αξιών της υγιεινής διατροφής. Και πάλι όμως εδώ, κάποια χρόνια πριν, ορισμένοι «συνάδελφοι» μας λοιδόρησαν… Είπαν ότι η 16η Οκτωβρίου δεν αντιπροσωπεύει την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, αλλά την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού κάποιοι, και κάποιοι άλλοι των Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων (Word Food Day). Όπως και να έχει, η ημέρα αυτή κατά την άποψη της Επιστημονικής Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ αποτελεί μία θαυμάσια αφορμή για τη μαζική διάδοση των αξιών της διατροφής. Και αυτό κάνουμε! Και το κάνουμε με πολύ αγάπη και μεράκι!! Προετοιμάζουμε και προετοιμαζόμαστε εντατικά για την ημέρα αυτή τουλάχιστον 2 μήνες πριν. Είμαστε η πιο “Large” Ομάδα και χαιρόμαστε πολύ γι΄ αυτό. Κερνάμε καφέ και ποτά, διανέμουμε ΔΩΡΕΑΝ προιοντικά δείγματα εταιριών, τρόφιμα και ενημερωτικό υλικό, και πάνω απ΄ όλα μιλάμε για τη σημασία της σωστής διατροφής. Μαζί μας συστρατεύεται μία πλατιά μάζα εθελοντών, οι οποίοι με αστείρευτη ενέργεια συμβάλλουν μέγιστα στην ευόδωση των προσπαθειών μας. Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμά δημοσίως!

Το «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» παρέχει αποδεδειγμένα πολλαπλές δυνατότητες αποτελεσματικής επαγγελματικής προβολής και επικοινωνίας σε πολλούς νέους συναδέλφους. Οι Διαιτολογικές Μονάδες ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ βρίσκονται υπό τον πλέον αναγνωρίσιμο εμπορικό διακριτικό τίτλο στο χώρο της Διαιτολογικής Υποστήριξης και Όλες ανεξαιρέτως προωθούνται με στόχο την μεγαλύτερη απήχηση των υπηρεσιών και των δράσεων τους. Και η Ομάδα μας μεγαλώνει διαρκώς με την είσοδο νέων και αξιόλογων συνεργατών!!

Καταλήγοντας, θα δηλώσω ότι χαίρομαι όταν βλέπω όλους εκείνους που κάποτε μας «λιθοβόλησαν» να υιοθετούν ολοσχερώς τις πρακτικές μας και να τις εφαρμόζουν σε όλο τους το μεγαλείο! Προς θλίψη λοιπόν εκείνων των πολύ λίγων πλέον που μπορεί να λειτουργούν κακοπροαίρετα, Εμείς ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να εργαζόμαστε ακούραστα και δηλώνουμε ότι: Θα είμαστε ΕΔΩ για πολλά – πολλά ακόμα χρόνια!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ